Investitie de 53 milioane euro la ArcelorMittal

   

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati va investi 53 milioane de euro in reinzidirea si modernizarea Furnalului 5, a anuntat, vineri, directorul general al societatii, Thierry Le Gall. Aceasta investitie va fi realizata intr-un an de catre o echipa locala, cu sprijinul celor mai buni experti din cadrul ArcelorMittal Flat Carbon Europe.

Lucrarile la Furnalul 5 vor incepe efectiv in luna mai, iar deschiderea se va face la mijlocul lunii ianuarie 2011. Pana in luna mai se va parcurge etapa pregatitoare si a studiilor. Investitia va contribui la reducerea diferentei dintre costurile variabile ale ArcelorMittal Galati si ale celor mai performante unitati ale Grupului din Europa de Vest, crescand astfel competitivitatea societatii galatene. "Reinzidirea si modernizarea Furnalului 5, care este un element cheie al noii structuri de productie, demonstreaza angajamentul ArcelorMittal pentru viitorul pe termen lung al combinatului din Galati.

Este pentru ultima oara cand mai combat zvonul privind inchiderea combinatului. Nu voi mai vorbi niciodata despre acest subiect. Dupa punerea in functiune, acest echipament ne va permite sa beneficiem la maximum de dezvoltarea viitoare a pietei otelului din sud-estul Europei", a declarat Thierry Le Gall. Directorul general al combinatului a precizat ca, din ianuarie 2011, vor functiona trei furnale, respectiv Furnalul 5 cu o capacitate de doua milioane tone fonta pe an, si furnalele 3 si 4 cu cate 1,2 milioane tone fonta pe an, ceea ce va face ca productia de otel in 2011 sa depaseasca patru milioane tone pe an. Pentru anul 2010 este prevazuta livrarea a 2,2 milioane tone de otel. ...citeste toata stirea
Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 10:55
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Spionarea angajatilor intre legalitate si ilegalitate Recomandat
Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis, la data de 17 octombrie 2019, ca un angajator ar ...
Vrei sa iti cumperi un apartament? Fii atent unele detalii semnificative! Recomandat
Cine nu si-ar dori sa locuiasca intr-un imobil care sa ofere o priveleste spre un lac, un parc, o ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor