Tiberiu Nitu si-a dat demisia - Primele declaratii ale procurorului general interimar: Nimeni nu e de neinlocuit

Marti, 02 Februarie 2016, ora 20:26
4218 citiri
Tiberiu Nitu si-a dat demisia - Primele declaratii ale procurorului general interimar: Nimeni nu e de neinlocuit
Foto: B1 TV

Procurorul general interimar Bogdan Licu, care asigura conducerea Parchetului General dupa demisia lui Tiberiu Nitu, a facut, marti seara, primele declaratii despre ce are de gand sa faca la sefia temporara a institutiei.

Bogdan Licu a spus ca treaba lui este sa asigure interimatul la conducerea Parchetului General, a carui activitatea trebuie "sa se desfasoare la parametri maximi".

"Nimeni nu e de neinlocuit", a mai precizat Licu, la Parchetul General, adaugand ca nu a stiut dinainte ca Nitu intentioneaza sa isi dea demisia, ci a aflat dupa.

"Sper ca interimatul meu sa fie cat mai scurt si sa avem cat mai curand un procuror general", a mentionat Licu, adaugand ca nu il tenteaza sa candideze la sefia Parchetului.

Acesta a adaugat ca imaginea Ministerului Public a avut de suferit de pe urma scandalului coloanelor ilegale in care este implicat Nitu, "in rest treaba merge inainte, iar eu imi voi face treaba cum mi-am facut-o si pana acum".

Intrebat cum comenteaza acuzatiile de plagiat in teza de doctorat, coordonata de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, procurorul general interimar a raspuns: "N-as vrea sa comentez acest subiect. Sunt institutii abilitate care verifica si, odata ce avem un rezultat clar, vom sti ce avem de facut".

Nitu se abtine in cazul Oprea. Solicitarea DNA ajunge la adjunctul sau, care si-a facut doctoratul cu... Oprea

Inca un plagiat coordonat de Gabriel Oprea? Autorul, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei

Bogdan Licu a aratat ca nu a primit niciun sfat de la Tiberiu Nitu. "Sfaturile mi le dau singur", a completat acesta.

Licu a preluat conducerea interimara a Parchetului dupa ce procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, si-a dat demisia, marti dupa-amiaza, in urma scandalului izbucnit in legatura cu folosirea coloanelor oficiale de catre acesta.

Scandalul coloanelor ilegale: Tiberiu Nitu a demisionat din functia de procuror general

In foarte scurt timp, presedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia lui Tiberiu Nitu.

Scandalul coloanelor ilegale: Iohannis a acceptat demisia lui Tiberiu Nitu

Tiberiu Nitu a demisionat: Prima reactie a ministrului Justitiei

Intr-un comunicat al Parchetului General, ce contine si precizari despre raportul MCV, Nitu spune ca demisia sa este "un gest de responsabilitate si onoare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bogdan Licu procuror interimar , #demisie
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
"Licu nu a stiut dinainte ca Nitu intentioneaza sa isi demisioneze."
Poza nusual
nusual
rank 5