Tiberiu Nitu, la DNA: Am avut dispozitiv de insotire proportional cu riscul UPDATE Accident la plecarea de pe loc

Marti, 09 Februarie 2016, ora 08:14
6015 citiri
Tiberiu Nitu, la DNA: Am avut dispozitiv de insotire proportional cu riscul UPDATE Accident la plecarea de pe loc
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul procuror general Tiberiu Nitu s-a prezentat marti dimineata, la sediul DNA, pentru audieri in cazul "Girofarul", in care Gabriel Oprea este urmarit penal.

Intrebat de presa la intrarea in institutie care este calitatea in care este audiat de procurorii anticoruptie, Nitu a raspuns: "Voi afla si eu".

Potrivit unor surse judiciare citate de televiziunile de stiri, Nitu va fi pus sub acuzare de DNA pentru abuz in serviciu, la fel ca fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea.

UPDATE 8:35 Tiberiu Nitu a parasit repede sediul DNA.

"Am avut un dispozitiv de insotire si protectie proportional cu riscul pe care il presupune exercitarea functiei de procuror general", a afirmat Nitu.

Acesta a explicat ca protocolul respectiv a fost incheiat la initiativa MAI si a IGPR si ca nu el a solicitat intocmirea documentului.

"Nu am solicitat si nu am avut niciodata o coloana oficiala. Nivelul de protectie care se asigura oricarui demnitar in functie de responsabilitatile pe care acesta le are si modalitatea efectiva de punere in aplicare a masurilor de protectie nu sunt atributul beneficiarului protectiei, ci al institutiilor specializate ale statului. Potrivit legii, SPP poate solicita sprijin altor autoritati ale statului, inclusiv MAI, atunci cand considera necesar, pentru protectia demnitarului", a spus fostul procuror general.

La plecarea de pe loc, masina in care s-a urcat fostul procuror general a lovit usor autoturismul parcat in spatele sau. Soferul nici macar nu a oprit.

Scandalul coloanelor ilegale: Tiberiu Nitu a demisionat din functia de procuror general

Reamintim ca Nitu si-a dat demisia saptamana trecuta din functia de procuror general al Romaniei, in urma scandalului izbucnit in legatura cu folosirea coloanelor oficiale.

In comunicatul Parchetului General, Nitu spune ca demisia sa este "un gest de responsabilitate si onoare". Astfel, acesta subliniaza ca a decis sa-si depuna demisia in ciuda raportului MCV bun si a activitatii sale la Ministerul Public.

Scandalul coloanelor oficiale

Tiberiu Nitu ar fi beneficiat de peste 700 de deplasari cu coloana oficiala, in decurs de un an si jumatate, respectiv perioada aprilie 2014 - octombrie 2015. Surse judiciare au declarat, pentru Ziare.com, ca in perioada respectiva procurorul general ar fi beneficiat de 720 de deplasari care au fost insotite de coloana oficiala. Asta ar insemna cam doua deplasari pe zi, in zilele lucratoare.

Tiberiu Nitu, peste 700 de deplasari insotit de coloana oficiala - surse (Video)

Noi detalii despre cum foloseau Nitu si Oprea coloanele oficiale (Surse)

Procurorii DNA au cerut oficial, pe 25 ianuarie, inceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, pe care il acuza nu numai ca personal a folosit ilegal coloana oficiala, dar si ca i-a permis procurorului general Tiberiu Nitu sa circule insotit de masini ale Politiei Rutiere, desi acest lucru nu era prevazut in lege.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Tiberiu Nitu DNA, #procuror general Nitu , #DNA
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Nivelul de risc si de protectie sunt stabilite de legiuitor,