Articole despre "asociatia romana a apei"

Rezultatele 1 - 30 din 79 (0.406 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Berea fabricata la Timisoara era bauta de soldati pe frontul din Italia, in Primul Razboi Mondial FOTO

Vineri, 28 Iulie 2017, ora 19:42

Berea fabricata la Timisoara era bauta de soldati pe frontul din Italia, in Primul Razboi Mondial FOTOO inedita expozitie a fost deschisa la Bastionul Theresia, care cuprinde sute de obiecte care au fost descoperite in transeele in care se luptau italienii cu soldatii Imperiului Austro-Ungar. Muzeul National al Banatului in colaborare cu Asociatia Gruppo Speleologico Carsico din oraselul italian San Martino del Carso, Italia, au pus la cale o inedita expozitie, care cuprinde latura mai putin cunoscuta a vietii cotidiene de pe frontul din Italia, in anii primului Razboi Mondial. Cateva sute de

Life Show / stiri Actualitate16 vizite[ Adevarul ]

Cand si de unde mergem neintrerupt pe autostrada din Timis pana la Sibiu! Mobilizare in santierele de pe Lugoj - Deva

Luni, 19 Iunie 2017, ora 14:21

Cand si de unde mergem neintrerupt pe autostrada din Timis pana la Sibiu! Mobilizare in santierele de pe Lugoj - DevaTIMISOARA. Sute de muncitori sunt mobilizati pe tronsoanele aflate in lucru la autostrada Lugoj - Deva. Se executa lucrari la terasamente, la spatiile de servicii de langa Nodul Margina, taluzuri, lucrari la un pod peste Bega si alte podete, la elementele de scurgere a apelor, etc.

Ministerul Transporturilor a emis recent autorizatia de constructie pentru continuarea unor lucrari la lotul 3, respectiv pentru realizarea unui nod rutier suplimentar la Holdea.
Daca ritmul de munca se mentine, iar

Business / stiri Business59 vizite[ Opinia Timisoarei ]

Proiecte ecoturistice realizate de elevi pentru Muntii Tarcu!

Vineri, 12 Mai 2017, ora 21:00

Proiecte ecoturistice realizate de elevi pentru Muntii Tarcu!Rangerii Juniori ai Sitului Natura 2000 Muntii Esarcu se vor reuni la Liceul Tehnologic "Sf. Dimitrie" din Teregova, sambata, 13 mai, la editia a IV-a a concursului de prezentari "Sa cunoastem mai bine in lumea in care traim!".

In cadrul acestei editii este sustinuta implicarea activa a elevilor in a intelege problemele cu care se confrunta comunitatile din care acestia provin, in ceea ce priveste dezvoltarea durabila, ne-a precizat coordonatorul de proiect, Loredana Stefanut.

"Incurajam

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Express de Banat ]

Trei din opt romani beau apa nepotabila. Cat de curata este apa din Timis

Sambata, 25 Martie 2017, ora 06:24

Trei din opt romani beau apa nepotabila. Cat de curata este apa din TimisZiua Mondiala a Apei, marcata anual pe 22 martie, a adus din nou in prim plan problema deficitului dar si a calitatii acestei resurse vitale omenirii. Un raport al UNICEF arata ca peste 663 de milioane de persoane din intreaga lume nu au acces la o sursa adecvata de apa. In tara noastra, trei din opt romani consuma apa nepotabila, potrivit Autoritatii pentru Protectia Consumatorului (APC). Advertisment Aproape 10% din populatia planetei - peste 663 de milioane de oameni - traieste in prezent

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Ziua de Vest ]

BANAT AGRALIM la o noua editie

Luni, 10 Aprilie 2017, ora 15:19

BANAT AGRALIM la o noua editieUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului "Regele Mihai I al Romaniei" Timisoara in colaborare cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis , cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, Primariei Municipiului Timisoara si al unor asociatii profesionale si entitati publice de profil (Directia pentru Agricultura a Judetului Timis; Camera Agricola Timis; Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Timis; Oficiul Judetean de Zootehnie Timis; Asociatia

Business / stiri Business28 vizite[ Ziua de Vest ]

BANAT AGRALIM la o noua editie. Cand are loc evenimentul?

Luni, 10 Aprilie 2017, ora 14:21

BANAT AGRALIM la o noua editie. Cand are loc evenimentul?TIMISOARA. BANAT AGRALIM 2017, expozitie care vizeaza promovarea si evidentierea performantelor din domeniile de competenta ale universitatii, respectiv: productia vegetala, productia animaliera, siguranta si securitatea alimentara, procesarea si valorificarea productiilor agroalimentare, inginerie-proiectare, amenajare si intretinere parcuri si spatii verzi, dezvoltarea durabila, conservarea mediului si a biodiversitatii.
TEMATICA EXPOZITIEI Banat Agralim, Editia 2017 cuprinde:

Business / stiri Business31 vizite[ Opinia Timisoarei ]

Copaci mai frumosi pe strazile din Timisoara! Curatarea arborilor din oras se face dupa manual, cu specialistii la fata locului! FOTO!

Joi, 30 Martie 2017, ora 14:20

Copaci mai frumosi pe strazile din Timisoara! Curatarea arborilor din oras se face dupa manual, cu specialistii la fata locului! FOTO!TIMISOARA. Odata cu venirea primaverii, prin oras au inceput sa apara si echipele care se ocupa de toaletarea copacilor din Timisoara. De acum inainte, curatarea arborilor nu se va mai face 'dupa ureche'.
Directia de Mediu a Primariei Timisoara a convocat specialisti pentru a face o toaletare a copacilor cat mai corecta in oras, iar timisorenii sa nu se mai planga ca arborii sunt taiati la nimereala.
Studentii de la Universitatea de Stiinte Agricole a Banatului, profesori ai lor sau membri ai

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Opinia Timisoarei ]

Dezastru ecologic. Poluarea de pe Crivaia ajunge si in Serbia!

Luni, 27 Martie 2017, ora 06:59

Dezastru ecologic. Poluarea de pe Crivaia ajunge si in Serbia!Grupul Ecologic de Colaborare "Nera", un important ONG de mediu din judetul Caras-Severin, a transmis ca poluarea ce a dus la mortalitatea piscicola pe paraul Crivaia a ajuns si pe teritoriul Serbiei, dupa cum au informat partenerii sarbi ai acestuia.

"In data de 24 martie a.c, in zona satului Iam, comuna Berliste, la 1,3 km de granita cu Serbia, pe un afluent local al paraului Vicinic, caruia localnicii ii spun Crivaia, au fost observati de catre localnici un numar foarte mare mari de pesti

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Express de Banat ]

A intrat in vigoare Ordinul privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 11:02

A intrat in vigoare Ordinul privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuituluiIn data de 23 februarie 2017 a intrat in vigoare Ordinul privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2017.

Asociatia Nationala de Combatere a Braconajului si Poluarii informeaza ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 139/23.02.2017 a fost publicat Ordinul comun al Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministrului Mediului, cu nr. 12/144 februarie 2017 privind stabilirea

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Actualitatea Lugoj ]

TM2021: Premiera! Muzeu si centru educational la Uzina de Apa Aquatim a Timisoarei

Sambata, 04 Februarie 2017, ora 10:53

TM2021: Premiera! Muzeu si centru educational la Uzina de Apa Aquatim a TimisoareiFundatia romano-germana Aquademica, infiintata de catre Aquatim si Departamentul de ape uzate al Primariei Munchen, este intre cei opt finalisti nationali ai concursului de proiecte Urbaniada, organizat de The Institute, reprezentat legal de Fundatia "Gala Societatii Civile", pentru ING Bank Romania.

Ilie Vlaicu, directorul general Aquatim, a explicat ca Urbaniada sustine implementarea unor proiecte de arhitectura sau urbanism, care vizeaza imbunatatirea calitatii vietii in spatiul urban.

Life Show / stiri Life Show17 vizite[ Ziua de Vest ]

De 9 ani, Smithfield sprijina traditiile si obiceiurile locale din judetele Timis si Arad in cadrul programului "Fii unul dintre noi"

Miercuri, 11 Ianuarie 2017, ora 16:51

De 9 ani, Smithfield sprijina traditiile si obiceiurile locale din judetele Timis si Arad in cadrul programului "Fii unul dintre noi"Smithfield Romania continua si anul acesta sa sprijine traditiile si obiceiurile locale prin intermediul programului sau de responsabilitate sociala "Fii unul dintre noi", care a fost lansat in anul 2009.
"Fii unul dintre noi" este un program prin care se sustine pe termen lung promovarea culturii si a bogatelor traditii locale prin evenimente traditionale care au loc periodic in comunitatile in care compania isi desfasoara activitatea. In cadrul acestuia, pana in prezent, au fost sprijinite

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Ziua de Vest ]

Topul calitatii apei potabile, pe judete

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 16:24

Topul calitatii apei potabile, pe judeteConsumul de apa menajera din Romania este cel mai mic din Uniunea Europeana, acesta reducandu-se drastic de-a lungul unui deceniu, cel mai probabil din cauza introducerii sistemelor de contorizare a consumului, arata o analiza a Institutului pentru Cercetarea Calitatii Vietii (ICCV).
De asemenea, la nivel UE, Romania are si cel mai mic procent al populatiei conectate la alimentarea cu apa intr-un sistem public. Astfel, doar 55,7% dintre romani sunt racordati la sistemul public de furnizare a

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Ziua de Vest ]

30 de ani de la Referendumul de reducere a armamentelor, efectivelor si cheltuielilor militare cu 5%, noiembrie 1986

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 14:05

30 de ani de la Referendumul de reducere a armamentelor, efectivelor si cheltuielilor militare cu 5%, noiembrie 1986Refuzul lui Ceausescu. La inceputul anilor 80, Ceausescu este atentionat de URSS ca armata romana trebuie modernizata deoarece este cea mai slab dotata din Tratatul de la Varsovia. Raspunsul lui Ceausescu a fost: "Aproape 50% din efectivele armatei lucreaza in economie. Consideram ca prin aceasta armata isi mentine chiar mai bine nivelul pregatirii de lupta si politice contribuind la dezvoltarea tarii".

Referendum national. La 23 noiembrie 1986, conform Legii 20, are loc consultarea populatiei

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Actualitatea Lugoj ]

"Let's Do It, Romania" in judetul Arad

Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 23:09

In acest an, la Arad, Sistemul de Gospodarire a Apelor Arad va fi partener in organizarea "Let's Do It, Romania".
Implicarea Sistemului de Gospodarire a Apelor Arad si a sistemelor din judet in acest proiect, consta in identificarea locurilor care trebuie igienizate, centralizarea datelor, stabilirea traseelor, distribuirea in teritoriu a materialelor specifice ecologizarii, luarea tuturor masurilor preventive de securitate a muncii (accidente) si munca voluntara.
Angajatii Sistemului de

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Ziua de Vest ]

Linde Gaz - 20 de ani de inovatie si investitii in Romania

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 12:11

Linde Gaz - 20 de ani de inovatie si investitii in RomaniaLinde Gaz, cea mai mare companie de gaze industriale din tara si lider pe piata mondiala de gaze industriale, aniverseaza 20 de ani de inovatie si investitii in Romania. Cu peste 315 milioane de euro investiti incepand cu anul 1996, compania are acum o echipa de aproape 500 de specialisti implicata in diferite sectoare, precum fabricarea produselor chimice, sticla, energie, produse alimentare, farmaceutice si medicale, petrochimice si de rafinare, hidrogen, otel si metal. In 2015, Linde Gaz

Business / stiri Business42 vizite[ Ziua de Vest ]

Conferinta Eco-Impuls 2016! Cei mai buni instalatori s-au intrecut la Timisoara. Ce loc a prins Aquatim?

Duminica, 02 Octombrie 2016, ora 13:08

Conferinta Eco-Impuls 2016! Cei mai buni instalatori s-au intrecut la Timisoara. Ce loc a prins Aquatim?A doua editie a concursului de meserii "Stan Vidrighin" dedicat instalatorilor a avut loc la Timisoara, pe o platforma amenajata in cadrul statiei de epurare a orasului, cu prilejul conferintei Eco-Impuls 2016.
Au participat opt echipe de la companii de apa din Romania, formate fiecare din cate doi instalatori. Concurentii au avut de executat un bransament intr-o conducta sub presiune si un racord de canalizare, toate intr-un timp record, dar si la calitatea ceruta de normele din domeniu,

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Ziua de Vest ]

Eco-Impuls 2016, cea mai importanta intalnire a specialistilor in apa si canalizare, intr-un spatiu expozitional inedit, la Timisoara! FOTO!

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 23:59

Eco-Impuls 2016, cea mai importanta intalnire a specialistilor in apa si canalizare, intr-un spatiu expozitional inedit, la Timisoara! FOTO!TIMISOARA. Timisoara este in aceste zile locul de intalnire pentru operatorii serviciilor publice si pentru specialistii din domeniul apei si canalizarii, reuniti sub umbrela Conferintei Internationale Eco-Impuls.
Evenimentul are loc, timp de doua zile, in perimetrul Statiei de Epurare Stan Vidrighin Timisoara, de pe strada Pastorilor nr. 1.
Sunt zile pline de discutii si dezbateri pe tema "Licitatii in Uniunea Europeana", la care participa specialisti din cadrul operatorilor de servicii

Business / stiri Business66 vizite[ Opinia Timisoarei ]

Fundatia romano-germana isi asteapta oaspetii la Timisoara!

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 23:10

Fundatia romano-germana isi asteapta oaspetii la Timisoara!Conferinta Eco-Impuls 2016. Specialisti timisoreni si germani dezbat problemele de apa-canal la Timisoara

Aquatim, Fundatia romano-germana Aquademica, Asociatia Romana a Apei si Universitatea Politehnica Timisoara organizeza, in perioada 29-30 septembrie, in perimetrul Statiei de Epurare Stan Vidrighin, de pe strada Pastorilor nr. 1 Conferinta internationala Eco-Impuls 2016, editia V.
Conf. dr. Ilie Vlaicu, directorul general Aquatim, a explicat ca vor fi doua zile pline de discutii si

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Ziua de Vest ]

Pietrele cubice din Timisoara au fost salvate. S-a stopat stirbirea identitatii istorice a zonei si a orasului

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 11:09

Pietrele cubice din Timisoara au fost salvate. S-a stopat stirbirea identitatii istorice a zonei si a orasului"Tribunalul Timis a admis cererea de anulare a HCL nr. 389/22.09.2015, HCL ce prevedea "modernizarea" ultimelor 14 strazi pietruite din Timisoara. In timp ce in toate orasele civilizate din Europa se incearca reabilitarea strazilor pavate cu pietre cubice, care pastreaza parfumul vremurilor de demult, in Timisoara s-a incercat stergerea farmecului de alta data a orasului. In urma unui plan pus la cale de Primarie, s-a incercat "modernizarea" ultimelor 14 strazi pavate cu piatra cubica din oras.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Adevarul ]

Turnurile de apa, cele mai inalte structuri din Timisoara, spatii inedite pentru Capitala Culturala Europeana din 2021

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 13:52

Turnurile de apa, cele mai inalte structuri din Timisoara, spatii inedite pentru Capitala Culturala Europeana din 2021In Timisoara exista doua turnuri de apa construite inainte de primul Razboi Mondial, intre 1912-1914. Unul se afla in Piata Badea Cartan, celalalt in cartierul Iosefin. Turnul din Piata Badea Cartan apartine fabricii de textile 1 Iunie (aflata in insolventa), iar celalat, de langa "Solventul", aproape de malul Begai, care strajuieste cartierul Iosefin, apartine Primariei Timisoara, care a preluat turnul aflat in administrarea Aquatim, in urma cu trei ani. Turnurile au functionat pana la punerea

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Adevarul ]

Ziua Inginerului 2016 - omagiu adus lui Stan Vidrighin, omul care a revolutionat sistemul de apa si canalizare al Timisoarei

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 13:10

Ziua Inginerului 2016 - omagiu adus lui Stan Vidrighin, omul care a revolutionat sistemul de apa si canalizare al TimisoareiCu ocazia Zilei Inginerului - 2016, Asociatia Generala a Inginerilor din Romania, Sucursala Timis, impreuna cu Universitatea Politehnica Timisoara si Aquatim, il va omagia pe inginerul Stan Vidrighin, in 14 septembrie, cu incepere de la ora 12, in sala Senatului Universitatii Politehnica.

Scopul evenimentului este sa evidentieze rolul complex pe care l-a avut inginerul Stan Vidrigin in dezvoltarea si modernizarea Municipiului Timisoara.

Contributiile acestei personalitati marcante pentru

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Ziua de Vest ]

Ziua Inginerului, la Universitatea Politehnica Timisoara. Ce personaj marcant din istoria orasului va fi omagiat?

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 21:22

Ziua Inginerului, la Universitatea Politehnica Timisoara. Ce personaj marcant din istoria orasului va fi omagiat?TIMISOARA. Ziua inginerului va fi marcata asa cum se cuvine, la Timisoara. Asociatia Generala a Inginerilor din Romania, Sucursala Timis, impreuna cu Universitatea Politehnica Timisoara si Aquatim il vor omagia pe inginerul Stan Vidrighin. Evenimentul va fi organizat in 14 septembrie 2016, cu incepere de la ora 12, in sala Senatului Universitatii Politehnica si are ca principal scop evidentierea rolul complex pe care l-a avut inginerul Stan Vidrigin in dezvoltarea si modernizarea Municipiului

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Opinia Timisoarei ]

Apa plata cu aur imbuteliata in Romania si vanduta in China la pret de lux. O sticla ajunge sa coste 25 de euro la magazin

Joi, 30 Iunie 2016, ora 06:05

Apa plata cu aur imbuteliata in Romania si vanduta in China la pret de lux. O sticla ajunge sa coste 25 de euro la magazinRomania a intrat in randul tarilor care vand apa plata din gama de lux. Este vorba despre produsul denumit "Aur'a", afacerea unor investitori din Timisoara, ai caror angajati incarca apa in sticle direct la sursa, izvorul Ursoanea din Muntii Dognecea. Numele este inspirat de proprietatile unice in Romania ale apei, care contine si o mica cantitate de coloizi de aur si argint. In plus, are un pH ridicat, adica este natural alcalina.

Investitia in fabrica de apa de lux, din localitatea caraseana

Actualitate / stiri Actualitate133 vizite[ Adevarul ]

Colaborare romano (timisoreana) -germana in sectorul apei - intermediata de Aquatim

Vineri, 10 Iunie 2016, ora 10:09

Colaborare romano (timisoreana) -germana in sectorul apei - intermediata de AquatimAquatim a informat ca o noua colaborare romano (timisoreana) -germana in sectorul apei a fost parafata in cadrul Targului International de Tehnologii de Mediu din Munchen, IFAT, cel mai important din Europa, desfasurat recent.

Parteneriatul ARA-DWA - promovat de Aquatim

Loredana Leordean, PR Aquatim, a explicat ca dr. ing. Ilie Vlaicu, prim-vicepresedinte al Asociatiei Romane a Apei (ARA), si dipl. ing. Otto Schaaf, presedinte al Asociatiei Germane a Apei Uzate (DWA), au semnat un acord de

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Ziua de Vest ]

Nu mai stii ce sa faci de caldura in Timisoara? Hai cateva zile in cele mai racoroase locuri din Banat!

Sambata, 06 August 2016, ora 11:20

Nu mai stii ce sa faci de caldura in Timisoara? Hai cateva zile in cele mai racoroase locuri din Banat!TIMISOARA. Caldura te doboara si simti nevoia unei evadari in locuri cu adevarat racoroase si pline de farmec la o aruncatura de bat de Timisoara? Ei bine, urca-te in masina si fugi in Banatul Montan, mai exact in judetul vecin, Caras - Severin, care pe langa drumetii pe poteci umbroase iti poate oferi un numar impresionant de pesteri racoroase spre care te poti indrepta in aceste zile de foc.
Drumul pana la ele trece prin paduri fascinante, strabatute de parauri cu ape reci si repezi. Acolo,

Life Show / stiri Life Show33 vizite[ Opinia Timisoarei ]

O calatorie in epoca turbanelor pe cel mai popular drum al Banatului: Timisoara - Baile Herculane - Orsova - Clisura

Joi, 28 Iulie 2016, ora 19:10

O calatorie in epoca turbanelor pe cel mai popular drum al Banatului: Timisoara - Baile Herculane - Orsova - ClisuraAsociatia culturala "Ariergarda" Timisoara si Europa Turism organizeaza o noua tura prin locurile fascinante ale Banatului, in 13 august. Subiectul ales este fascinant.
Desi traseul cuprinde cel mai popular drum de cunoastere a Banatului, adica circuitul Timisoara-Baile Herculane-Orsova-Moldova Noua, aproximativ 450 km. Traseul este cunoscut si sub denumirea licentioasa de "Ringul mare banatean" al grupului Equilibrium. "Noi va vom prezenta acest ring altfel decat poate ca il stiti", spune Ioan

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Ziua de Vest ]

Investitie de 5 milioane euro intr-o fabrica de apa minerala de lux deschisa la Ocna de Fier

Luni, 27 Iunie 2016, ora 17:46

Investitie de 5 milioane euro intr-o fabrica de apa minerala de lux deschisa la Ocna de FierTrei oameni de afaceri timisoreni cu investitii in energie, turism si servicii medicale au inaugurat in luna iunie o fabrica de apa minerala in localitatea Ocna de Fier din judetul Caras-Severin. Apa AUR'A, cu un PH ridicat si continut de aur si argint, este pozitionata pe segmentul de lux si destinata in principal exportului, iar in Romania va fi distribuita preponderent in hoteluri si restaurante.
Investitia face parte dintr-un proiect de 5 milioane de euro. Prima etapa, care a inclus

Business / stiri Business222 vizite[ Ziua de Vest ]

Padurile din Esarcu raman virgine!

Marti, 14 Iunie 2016, ora 13:00

Padurile din Esarcu raman virgine!Asociatia Altitudine si Agent Green atentioneaza factorii responsabili cu privire la necesitatea conservarii padurii virgine existente in bazinul hidrografic ale paraurilor Cuntu (Sebesel), OSE Caransebes, UP VI Cuntu, conform O.M. 3397/2012.

Reprezentantii asociatiei au inaintat o solicitare in acest sens Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor - Departamentul Paduri, Garzii Forestiere Timisoara, Institutului National de Cercetare - Dezvoltare in Silvicultura "Marin Dracea" si Ocolului

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Express de Banat ]

Banatenii deportati in Baragan au dus cu ei ordinea, harnicia, dragostea pentru pamant si au dat viata unui tinut sterp

Marti, 14 Iunie 2016, ora 11:12

Banatenii deportati in Baragan au dus cu ei ordinea, harnicia, dragostea pentru pamant si au dat viata unui tinut sterpIn contextul incordarii relatiilor dintre Romania si Iugoslavia, granita dintre cele doua tari a devenit o zona sensibila pentru guvernul comunist de la Bucuresti. Etniile prezente aici, in special in Banat, erau considerate drept "elemente cu un factor ridicat de risc". S-a urmat modelul sovietic de deportare. Planurile urmareau, dupa cum s-a descoperit ulterior intr-un document redactat in 1956 la Timisoara, "igienizarea Banatului" urmarea, in primul rand, curatarea etnica a germanilor,

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Adevarul ]

Aquatim participa la ExpoApa 2016

Marti, 17 Mai 2016, ora 13:08

Aquatim participa la ExpoApa 2016Aquatim participa la cea mai importanta manifestare profesionala din Romania dedicata domeniului apei - ExpoApa 2016. Aceasta se desfasoara in perioada 16 -18 mai, si este organizata la Palatul Parlamentului de Asociatia Romana a Apei.

Manifestarea ofera publicului interesat de realizarile si noutatile din sectorul apei, un spatiu expozitional de prezentare a companiilor, dar si o zona de intalnire intre specialisti. Sunt organizate conferinte, seminarii, sesiuni de comunicari si ateliere. Un

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Ziua de Vest ]


Prima   1   2   3   Ultima
Cele mai citite stiri
Furtuna puternica peste Timisoara. Tigle si caramizi zburate, pomi rupti, schele prabusite
Meteorologii au emis, duminica dupa-amiaza, un cod portocaliu de avertizare privind fenomene ...
Nelu si Mihaela Cintean au murit impreuna intr-un tragic accident pe centura Lugojului. Masina lor a fost distrusa de un TIR
Tragedie pe Centura Lugojului, acolo unde sotii Nelu si Mihaela Cintean si-au gasit sfarsitul ...
Masina din Timis, implicata intr-un accident grav in Mehedinti. Dupa persoane au decedat, iar una este grav ranita - Foto
O masina marca Toyota inmatriculata in judetul Timis a fost implicata intr-un accident deosebit de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor