Articole despre "asociatia romana a apei"

Rezultatele 1 - 30 din 35 (0.654 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Sediul "ADR Vest", gazda pentru Excelenta Sa doamna Tove Bruvik WESTBERG - ambasador al Norvegiei in Romania

Marti, 24 Februarie 2015, ora 15:07

Sediul "ADR Vest", gazda pentru Excelenta Sa doamna Tove Bruvik WESTBERG - ambasador al Norvegiei in RomaniaAsociatia "Tehimpuls - Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic" este castigatoarea unei finantari norvegiene pentru proiectul "Intreprinderi Eco-Inovative in Regiunea Vest" - singurul, din Regiunea Vest, care beneficiaza de un sprijin din partea acestei tari.

Excelenta Sa doamna Tove Bruvik WESTBERG - ambasador al Norvegiei in Romania - a fost prezenta, saptamana trecuta, in Regiunea Vest. Intalnirea a fost organizata ca urmare a castigarii, de catre Asociatia "Tehimpuls - Centrul

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Ziarul Timisoara ]

Ambasadorul Norvegiei in Romania a fost in vizita la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 10:27

Ambasadorul Norvegiei in Romania a fost in vizita la Agentia pentru Dezvoltare Regionala VestExcelenta Sa doamna Tove Bruvik Westberg, ambasador al Norvegiei in Romania, a fost prezenta joi, 19 februarie 2015, in Regiunea Vest la invitatia Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) si a Asociatiei Tehimpuls - Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic. Intalnirea a fost organizata ca urmare a castigarii, de catre Asociatia Tehimpuls - Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic, a unei finantari norvegiene pentru proiectul "Intreprinderi Eco-Inovative in

Business / stiri Business32 vizite[ Ziua de Vest ]

ONG-urile le cer autoritatilor masuri ferme impotriva contaminarii apei potabile din zona Beba Veche

Marti, 17 Februarie 2015, ora 12:00

ONG-urile le cer autoritatilor masuri ferme impotriva contaminarii apei potabile din zona Beba VecheLa inceputul acestui an, primarul comunei timisene Beba Veche, Ioan Bohancanu, se plangea Prefecturii ca apa potabila din localitate nu este la parametrii de calitate impusi de lege, concentratia de arsen depasind limitele admise si i-a cerut prefectului sa ajute cetatenii. 'Primarul a sesizat faptul ca la analizele privind calitatea apei potabile din localitate s-a constatat ca arsenul din apa se gaseste in cantitati mai mari decat cele admise de Legea 458/2002 privind calitatea apei potabile',

Business / stiri Business28 vizite[ Ziua de Vest ]

Laurentiu-Cornel Eustatiu, fondatorul CCIA Timisoara: "Ne indreptam catre un crah si catre un razboi!"

Duminica, 15 Martie 2015, ora 17:55

Laurentiu-Cornel Eustatiu, fondatorul CCIA Timisoara: "Ne indreptam catre un crah si catre un razboi!"Interviu cu Laurentiu-Cornel Eustatiu, fondatorul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara (CCIAT), in 1990 - prima din Romania.

Dle Eustatiu, cine sunteti dumneavoastra? Prezentati-va pe scurt cititorilor?
Sa incep cu o gluma. Ca om de afaceri am 56 ani plus TVA, adica 69 ani. Sunt fondatorul Camerei de Comert si Industrie Alimentara Timisoara, tatal sistemului cameral din tara noastra, fiindca din Timisoara s-a extins in intreaga tara. Sunt si vicepresedintele Frontului

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Ziua de Vest ]

Turismul in Timis: Conferinta nationala, la Buzias

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 12:24

Turismul in Timis: Conferinta nationala, la BuziasAsociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului (APDT) Timis organizeaza conferinta "Turism in Timis - asteptari, probleme si solutii", vineri, 27 februarie, de la ora 9,30, in statiunea balneoclimarica Buzias, in sala de conferinte a Hotelului Silvana (str. Principala nr. 9).
Delia Barbu, directorul asociatiei, a spus ca au confirmat prezenta peste 40 de specialisti din tara si din judet. Deschiderea conferintei va fi facuta de Calin Dobra, presedintele APDT Timis, si de Ilas Alger

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Ziua de Vest ]

Eficienta energetica pentru firmele si administratiile publice din Banat

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 09:07

Eficienta energetica pentru firmele si administratiile publice din BanatCosturile cu energia ar putea scadea pentru marii consumatori industriali, administratiile publice sau firmele private din Banat, date fiind cele mai noi solutii si proiecte din domeniul energiei regenerabile.

Acestea vor fi prezentate in cadrul conferintei cu tema 'Eficienta energetica - cost sau oportunitate?' care va avea loc joi si vineri la Timisoara si care li se va adresa marilor consumatori industriali, firmelor din Banat si administratiilor publice din zona de vest a tarii.
'Vor fi

Business / stiri Business35 vizite[ Ziua de Vest ]

Primarii vizionari ai Timisoarei. Oamenii care au lasat multe in urma lor

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 12:13

Primarii vizionari ai Timisoarei. Oamenii care au lasat multe in urma lorLa mijlocul secolul al XIX-lea, Timisoara a inceput sa infloreasca intr-un ritm ametitor. Pana la Primul Razboi Mondial avea sa devina al treilea oras ca importanta al Ungariei de atunci, dupa Budapesta si Presburg (Bratislava). La dezvoltarea orasului aveau sa isi aduca contributia cativa primari de mare prestigiu. Va vom prezenta sase primari celebri din Timisoara.
Jozsef Klapka (1786-1863) a fost primarul Timisoarei in perioada 1819-1833. De numele sau se leaga infiintarea primei biblioteci

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Adevarul ]

Liber la drujba in Cosava Mica. 700 de hectare de padure virgina, scoase din pix de pe lista UNESCO

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 10:59

Liber la drujba in Cosava Mica. 700 de hectare de padure virgina, scoase din pix de pe lista UNESCODirectia Silvica din Caras Severin a reusit sa elimine din pix 700 de hectare de padure virgina de fag dintre cele care ar putea fi incluse in patrimoniul mondial UNESCO (lipsindu-le, implicit, si de protectia pe care ar putea beneficia in urma dobandirii acestui statut). Romania are 25 de zone de padure propuse spre a fi declarate patrimoniu mondial UNESCO, potrivit unui studiu realizat de Iovu Biris, secretarul Institutului pentru Cercetari si Amenajamente (ICAS) din Romania, la cererea

Business / stiri Business106 vizite[ Ziua de Vest ]

Ajutor financiar pentru zonele calamitate din Timis

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 00:01

Ajutor financiar pentru zonele calamitate din TimisZonele din judetul Timis care sunt astazi expuse riscului de inundatii primesc ajutor financiar din partea Primariei Timisoara pentru calamitatile care au avut loc aici in vara.

Consilierii locali au decis sa trimita la Gataia, Denta, Jamu Mare si Moravita aproape 400.000 de lei

Astfel, orasul Gataia va primi 150.000 de lei, loc unde de altfel s-au produs si cele mai mari pagube. Aproximativ 200 de

Actualitate / stiri Actualitate103 vizite[ DIGI 24 Timisoara ]

Timisoara devine "inima spiritului catalan"

Vineri, 08 August 2014, ora 09:35

Timisoara devine "inima spiritului catalan"Vernisajul expozitiei "Musics de festa" ("Muzica de sarbatoare") de la Galeria "Helios" a dat, practic, startul Festivalului Catalan, care se desfasoara in aceste zile la Timisoara. Au fost prezentate atat imagini, cat si instrumente din viata culturala a Cataloniei, regiunea din nord-estul Spaniei.
Iubitorii de arta au putut admira o parte din instrumentele folosite in cadrul festivalului, dintre care unul vechi de peste 100 de ani.
"Pentru noi este o mare onoare sa avem prezente

Life Show / stiri Life Show171 vizite[ Ziarul Timisoara ]

Topul companiilor si regiilor Primariei Timisoara: Aquatim a avut un profit de 13 milioane de euro, in 2013

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 00:00

Topul companiilor si regiilor Primariei Timisoara: Aquatim a avut un profit de 13 milioane de euro, in 2013Nicolae Robu a dorit sa vada in ce masura si-au facut datoria managerii societatilor si regiilor primariei. Edilul-sef a cerut toate datele legate de venituri si cheltuieli pe anul 2013, cat si numarul de angajati.

Cea mai profitabila companie pe 2013 este Aquatim SA, care a avut venituri de 162,5 milioane de lei si a cheltuit 105,8 milioane de lei. Astfel, societatea condusa de Ilie Vlaicu a realizat un profit de 13 milioane de euro. Numarul de angajatilor de la Aqutim este 910.

Pe

Business / afaceri152 vizite[ Adevarul ]

Centrala nucleara la Szeged, in zona de granita? Marian Vasile recomanda folosirea energiei geotermale

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 11:47

Centrala nucleara la Szeged, in zona de granita? Marian Vasile recomanda folosirea energiei geotermaleMarian Vasile, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, a spus ca ungurii se gandesc sa construiasca o centrala nucleara in zona, la granita cu Romania, mai precis la Szeged, pe Tisa.

Mai precis, acesta a dezvaluit intentiile ungurilor vorbind despre surse alternative pentru producerea energiei, in cadrul unei prezentari a Asociatiei pentru Managementul Energiei (AMET), a masterplanului de energie.

Vicepresedintele CJ a vorbit despre apa termala, care, la temperaturi inalte, poate

Actualitate / stiri Actualitate110 vizite[ Ziua de Vest ]

Premiul de excelenta pentru Aquatim, la Expo Apa 2013

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 01:06

Premiul de excelenta pentru Aquatim, la Expo Apa 2013Eforturile facute de societatea Aquatim pentru a atrage importante fonduri nerambursabile cu care sa finanteze investitiile mari pentru apa si canalizare in regiune au fost apreciate la recenta editie a Forumului Regional al Apei, din iunie, de la Bucuresti.

Asociatia Romana a Apei, care organizeaza de 15 ani manifestarile cuprinse sub titlul generic Expo Apa a acordat anul acesta Aquatim un premiu de excelenta pentru progresul inregistrat in implementarea proiectului de investitii din

Business / stiri Business78 vizite[ Ziua de Vest ]

Primaria Timisoara, Retim si Aquatim vor colabora cu Primaria Munchen, in scopul protectiei mediului

Marti, 05 Februarie 2013, ora 00:36

Primaria Timisoara, Retim si Aquatim vor colabora cu Primaria Munchen, in scopul protectiei mediuluiPrimarul Timisoarei, Nicolae Robu, primarul orasului Munchen, Hep Monatzeder, directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, si reprezentanti ai Intreprinderii de Management a Deseurilor Munchen, Fundatiei Aquademica si Retim au semnat un acord de colaborare, luni, 4 februarie, in domeniul protectiei mediului si al managementului deseurilor.

"E un parteneriat excelent. Un numar important de specialisti de la Aquatim au beneficiat de stagii de perfectionare la Munchen. Pe de alta parte participanti au

Actualitate / stiri Actualitate164 vizite[ Ziua de Vest ]

Apa de la robinetele timisorenilor, analizata de laboratoarele mai multor tari

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 11:44

Apa de la robinetele timisorenilor, analizata de laboratoarele mai multor tariIn 2012, au fost cinci runde de incercari, in care s-au testat peste 40 de indicatori de calitate

Laboratorul Aquatim participa in fiecare an la programe complexe de testare, numite scheme de intercomparare, pentru a-si evalua performanta.

In 2012, laboratorul societatii a participat la trei asemenea scheme - doua pentru apa potabila (analize fizico-chimice si microbiologice) si una pentru apa reziduala (analize fizico-chimice). De-a lungul anului, au fost cinci runde de incercari, in

Actualitate / stiri Actualitate189 vizite[ Ziua de Vest ]

Ecologistii din Timisoara au iesit in strada: "In Romania se fura chiar si codrul"

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 00:14

Ecologistii din Timisoara au iesit in strada: "In Romania se fura chiar si codrul"Peste 30 de timisoreani au iesit in centrul orasului pentru a protesta sub sloganul "Opriti macelul din Natura Romaniei".

Ecologistii s-au intalnit in fasa Catedralei, avand pancarde si mesaje pentru constientizarea publica a problemelor cu care se confrunta natura Romaniei in prezent: taierile de paduri, masacrul faunei, proiectele ce distrug natura si totodata, slaba reactie a autoritatilor referitor la aceste probleme.

"Protestam impotriva proiectelor care afecteaza iremediabil natura,

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Adevarul ]

Aquatim a primit Diploma de Excelenta pentru rezultatele economico - financiare obtinute

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 00:45

Aquatim a primit Diploma de Excelenta pentru rezultatele economico - financiare obtinuteIn luna iunie, Aquatim a participat la cea de-a XIV-a editie a manifestarii Forumul Regional al Apei - ExpoApa, organizata de Asociatia Romana a Apei (ARA), la Palatul Parlamentului din Bucuresti.

O traditie importanta a evenimentului este acordarea diplomelor de excelenta operatorilor de apa din Romania pentru recunoasterea meritelor deosebite dobandite in cursul anului anterior. Cu aceasta ocazie, Aquatim a primit Diploma de Excelenta pentru rezultatele economico - financiare obtinute in

Business / afaceri102 vizite[ Ziua de Vest ]

Colaborare in domeniul apei, intre Timisoara si Germania

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 15:16

Colaborare in domeniul apei, intre Timisoara si GermaniaJoi, 23 februarie, la ora 11.00, in Sala de consiliu a Primariei Timisoara, se va semna memorandumul de colaborare intre Fundatia romano-germana "Aquademica", al carei co-fondator este societatea Aquatim, si German Water Partnership, Parteneriatul german al apei.

Documentul deschide drumul unei colaborari de lunga durata pentru schimburi de experienta si participare la proiecte comune de dezvoltare profesionala in domeniul apei. Evenimentul se va desfasura in prezenta primarului Timisoarei,

Business / stiri Business99 vizite[ Ziua de Vest ]

La Aquatim s-au reunit comisiile economice si juridice ale Asociatiei Romane a Apei

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 11:22

La Aquatim s-au reunit comisiile economice si juridice ale Asociatiei Romane a ApeiAquatim a organizat intalnirile trimestriale a doua comisii de specialitate din cadrul Asociatiei Romane a Apei (ARA), la inceputul lunii aprilie. Astfel, la Timisoara, au fost prezenti circa 100 de specialisti din tara, salariati ai companiilor de apa si canalizare, cu competente in domeniul economic, financiar si juridic.

La reuniune au participat si presedintele ARA, directorul executiv al Patronatului Apei si secretarul general. Pe agendele de lucru ale sedintei comune s-au regasit

Business / stiri Business94 vizite[ Ziua de Vest ]

O expozitie despre deportarea in Baragan, adusa la Timisoara

Marti, 03 Mai 2011, ora 12:05

O expozitie despre deportarea in Baragan, adusa la TimisoaraExpozitia "Rusaliile Negre: deportarea in Baragan", a Memorialului Sighet, cuprinde fotografii, obiecte, harti, marturii despre una dintre cele mai crunte proiecte de epurare sociala derulate de regimul comunist.

Expozitia este organizata de Centrul International de Studii asupra Comunismului (CISC), din cadrul Memorialului Sighet, fiind parte a proiectului "Memoria deportarilor din Romania, sustinut printr-un program al Comisiei Europene.

La Timisoara, expozitia va fi gazduita de Biblioteca Centrala Universitara "Eugen Todoran", deschiderea acesteia avand loc astazi, la ora 13, in Aula bibliotecii. Vor lua cuvantul Ana Blandiana, presedinta Fundatiei Academia Civica, Romulus Rusan, directorul Centrului International de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Sighet si Vasile Docea, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare. Dupa vernisaj va avea loc o dezbatere, la care vor participa, printre altii, Ana Blandiana, Romulus Rusan, Vasile Docea, Ioana Boca, directorul executiv al Fundatiei Academia Civica, Silviu Sarafolean, presedintele Asociatiei Fostilor Deportati in Baragan, Teodor Stanca, presedintele AFDP Timisoara, Cornelia Fiat (AFDB) si Smaranda Vultur, Daniel Vighi si Viorel Marineasa, autorii mai multor volume despre deportarea in Baragan.

Expozitia cuprinde aproape 30 de panouri in care sunt expuse cronologic si tematic: situatia internationala din anii '50 (ruperea lui Tito de Kominformul stalinist), elaborarea planului de ...

Life Show / expozitie524 vizite[ Vestul ]

Pe Dunare, prin fotografii

Joi, 10 Martie 2011, ora 18:07

Pe Dunare, prin fotografiiTimp de o luna, timisorenii pot admira fotografii inedite, expuse la Centrul Cultural German, cu peisaje dunarene din toate tarile prin care trece fluviul.

In intervalul 11 martie - 14 aprilie, expozitia fotografica "pe Dunare in jos" va fi gazduita de Centrul Cultural German din Timisoara, ca parte integranta a proiectului "Dunarea - corp viu". Proiectul este derulat de Apele Romane Banat, coordonat de artista germana Christine Frick si finantat de Asociatia MitOst e.V. Expozitia va fi vernisata in 11 martie, la ora 18.00, la sediul Centrului Cultural de pe str. Bocsa, nr. 2. In completarea acestui proiect, Frick va mai organiza si un workshop tematic pentru elevii interesati.

Dupa cum reiese din numele expozitiei, fotografiile au fost realizate pe cursul Dunarii, incepand de la izvorul ei, in Germania si finalizandu-se in Ucraina. Specificul actiunii consta in faptul ca toate pozele au fost facute de cate un grup de elevi din toate statele riverane, cu aceleasi aparate. Astfel, 30 de aparate foto de unica folosinta, cu cate 27 de pozitii, s-au perindat prin cele 9 tari si au trecut prin mainile a 270 de copii cu varsta de 10 ani. Primii fotografi au fost elevii unei clase primare din Germania. Ulterior, ei au transmis aparatele mai departe fiecarui stat, pana in partea ucrainiana a Dunarii.

Ca urmare, incepand de maine, toate instantaneele copiilor vor fi reunite intr-o singura expozitie, la Timisoara, asteptand cat mai multi vizitatori, pana in 14 aprilie. ...

Life Show / expozitie116 vizite[ Vestul ]

Fonduri europene pentru proiectele Aquatim

Joi, 17 Februarie 2011, ora 14:06

Fonduri europene pentru proiectele AquatimAquatim si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara au obtinut finantare europeana pentru un proiect de extindere si modernizare a sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis.

Proiectul a fost aprobat luna trecuta, valoarea acestuia ajungand la aproape 119 milioane euro. Acesta este finantat din Fondul de Coeziune si se va derula prin Programul Operational Sectorial de Mediu. Banii vor fi folositi pentru noi retele de alimentare cu apa si canalizare, statii de tratare a apei si statii de epurare a apei uzate, in mai multe localitati din judetul Timis: Timisoara, Sannicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buzias, Gataia, Recas, Faget, Ciacova, Sacalaz, Sanmihaiu Roman, Utvin.

Nu este primul proiect pentru care Aquatim obtine fonduri europene. Societatea a atras, in 2002, un proiect european ISPA in valoare de peste 45 milioane de euro, din care 32,27 milioane fonduri nerambursabile, iar 13 milioane asigurate de Aquatim pentru co-finantare. Banii au fost folositi pentru reabilitarea Statiei de epurare Timisoara, reabilitarea si extinderea sistemului de canalizare si asistentei tehnice pentru supervizarea lucrarilor si regionalizarea serviciilor de alimentare cu apa si canalizare.

In domeniul apei potabile si a apei uzate, limitele de calitate impuse de legislatia europeana sunt tot mai stricte. Pentru a respecta aceste cerinte, este necesara, in cele mai multe cazuri, schimbarea tehnologiilor de tratare / epurare cu tehnologii noi, ceea ce implica resurse ...

Business / afaceri211 vizite[ Vestul ]

Colaborare transfrontaliera in domeniul apei

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 18:06

Colaborare transfrontaliera in domeniul apeiColaborare intre Romania si Ungaria in domeniul apei, pentru eficientizarea serviciilor companiilor care activeaza in acest sector.

Asociatiile profesionale din sectorul apei, din Romania (Asociatia Romana a Apei) si Ungaria (MAVIZ), au organizat o intalnire la Timisoara, intre reprezentanti ai acestui sector din cele doua tari.

La intalnirea de azi, gazduita de Aquatim, au participat peste 20 de companii cu atributii in domeniu, fiind invitati si reprezentanti ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare. Aceasta institutie a finantat mai multe proiecte majore din sectorul apei, care au facut posibila dezvoltarea infrastructurii si serviciilor din domeniu in ultimii ani, in ambele tari.

In cadrul intalnirii au fost prezentate cifre si informatii din activitatea sectorului de apa din ultimii ani, rezultate in urma unor studii de caz pe 10 companii din fiecare tara. Aspectele aduse in discutie, au fost, spre exemplu, consumul casnic de apa, tarifele, veniturile raportate la numarul de consumatori, metodologia de tarifare etc. In urma datelor prezentate, s-au analizat similitudinile si diferentele dintre cele doua tari, pentru eficientizarea serviciilor oferite.

"Sunt impresionat si inspirat de ceea ce faceti dumneavoastra aici, de schimbul de informatii, de atmosfera de buna colegialitate si de entuziasmul dumneavoastra. Este de asemenea interesant de observat ca un sistem de raportare standardizata, cum este benchmarkingul, poate contribui la dezvoltarea ..

Business / proiecte124 vizite[ Vestul ]

Bataie pe viermii din Bega

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 12:39

Viermii folositi pentru pescuit, tubifex, mai cunoscuti sub denumirea de cucoti, sunt la mare cautare. Oamenii vin chiar si din Ungaria pentru a culege celebrii viermi. Sunt doua firme din Ungaria careĀ  se ocupa cu adunarea cocotilor din malul Begai. Cele doua firme se reclama reciproc. Nu demult am primit o noua reclamatie in acest sens", a declarat Titu Bojin, directorul Directiei Apelor Banat. Maghiarii trec prin vama de la Cenad si vin la Timisoara sa culeaga viermii. Problema este ca acestia nu au autorizatie pentru ceea ce fac in Romania, aceasta in conditiile in care Asociatia Fondului Piscicol detine tot ceea ce este vietate in apa. Mai mult decat atat, in Ungaria s-a dezvoltat o intreaga industrie a cucotilor: viermii sunt ambalati frumos si apoi vanduti pescarilor chiar in... Romania. "Activitatea de acvacultura se va incheia odata cu terminarea lucrarilor de decolmatare pe Canalul Bega", a mai declarat Titu Bojin. Acesta a adaugat ca decolmatarea se va incheia, cel mai probabil, la mijlocul anului viitor, in luna iunie. Fii reporter www.agenda.ro! Ai fotografiat sau ai filmat ceva iesit din comun? Trimite pozele si filmele la portal@agenda.

Actualitate / Cenad191 vizite[ Agenda ]

Orasele infratite ale Timisoarei

Vineri, 21 August 2009, ora 11:07

Timisoara este "inrudita" cu noua localitati, din cinci tari europene Timisoara, oras al premierelor si model de convietuire interetnica este considerati de multi, dar in primul rand de timisorenii falosi, ca fiind urbea in care se gaseste atmosfera si mentalitatea cea mai vestica din Romania. Orientarea Timisoarei spre occident si deschiderea timisorenilor spre civilizatia vestica nu putea sa nu se concretizeze in unele colaborari cu orase din alte tari ale Europei. Astfel, Timisoara este

Personalitati / Udinese168 vizite[ Ziua de Vest ]

Timisoara: Balta de pescuit de la Becicherec deschisa si in prohibitie

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 13:55

Pescarii care au permis pot prinde peste intr-o balta noua deschisa la Becicherec. Impatimitii de pescuit intra de astazi intr-o pauza fortata de imprejurari, prohibitia pe apele naturale. Astazi si maine se mai poate pescui pe Mures si pe Dunare. "Pe apele de frontiera, prohibitia incepe in 15 aprilie, cu doua zile mai tarziu decat pe celelalte rauri", a spus presedintele Asociatiei Pescarilor Sportivi din Timis, Dorel Lazu. In aceasta perioada este interzis pescuitul si la stiuca. "Din 23

Actualitate / frontiera623 vizite[ Adevarul ]

Campania "Sa pastram apele curate!" a ajuns in finala

Sambata, 18 Octombrie 2008, ora 12:39

Titu Bojin In cadrul Festivalului Green Awards, de la Londra "Scopul campaniei a fost atins: acela de a sensibiliza populatia si mass-media, pentru a stopa, respectiv preveni, poluarea apelor", a subliniat Titu Bojin, directorul Directiei Apelor Banat(DAB). "Campania "Sa pastram apele curate!" a ajuns in finala campaniilor de mediu, la categoria Best Green International Campaign, in cadrul Festivalului Green Awards, organizat la Londra. Castigatorul va fi aflat in 12 noiembrie, la festivitatea

Actualitate / elevi157 vizite[ Ziua de Vest ]

Reabilitarea termica a cladirilor s-a blocat in legi

Sambata, 08 Noiembrie 2008, ora 11:21

Binefacerile izolarii termice a blocurilor sunt multiple: scad consumurile energetice si de combustibil; scad costurile de intretinere pentru incalzire si prepararea apei calde de consum cu circa 60% Pe baza unui studiu de caz efectuat pe o cladire de locuit de 10 etaje - bloc comunist, in care stau majoritatea orasenilor -pierderile de caldura prin pereti sunt in proportie de 33%, iar dupa izolarea termica, pierderile au scazut la 9,3%. De asemenea, prin ferestre se pierdea 56% inainte de

Actualitate / locuitori180 vizite[ Ziua de Vest ]

Aquatim a luat premiul I la... detectarea pierderilor de apa

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 11:22

Societatea Aquatim Timisoara are unii dintre cei mai buni specialisti din tara in detectarea pierderilor de apa din reteaua de distributie. Ei au castigat recent un concurs la nivel national, reusind sa gaseasca primii defectele din retea.O echipa a Aquatim formata din patru specialisti de la Departamentul de Detectii Pierderi a participat la concursul pe tema "Detectarii pierderilor de apa din reteaua de distributie", organizat la Satu Mare de Asociatia Romana a Apei. In competitie au intrat

Actualitate / Cluj120 vizite[ Timis Online ]

Marius Popovici - alaturi de Al Gore, la simpozionul "O lume - apa noastra

Joi, 16 Octombrie 2008, ora 11:10

Marius Popovici, "neamtul de la Consiliul Judetean Timis", a ramas omul care pastreaza legaturile cu Germania si Austria, fiind imputernicit al presedintelui Constantin Ostaficiuc in relatiile cu aceste tari. In aceasta calitate si a bunelor relatii pe care le are cu aceste tari, Marius Popovici (cel care a fost, pentru 12 ani, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis) va participa in 17 octombrie la un

Personalitati / Constantin Ostaficiuc57 vizite[ Ziua de Vest ]


Prima   1   2   Ultima
Cele mai citite stiri
Spectacolul jalnic al urateniei si al degradarii din Piata Victoriei Timisoara - FOTO
Ziduri si geamuri sparte si mizerabile, vopsea scorojita extrem de urata, manere rupte, vechi si ...
Femeie atacata de caini pe strada Nicolae Titulescu. Aceasta a ajuns la spital plina de muscaturi
O lugojeanca a ajuns pe mainile medicilor, marti seara, dupa ce a fost atacata de doi ...
Noua pasarela ca... Turnul Eiffel. Constructia de 210 metri costa peste 2,3 milioane de euro
Pasarela din Arad care leaga zona centrala de Strandul Neptun este aproape gata. A fost completata ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook