Campania de dezeuropenizare a Romaniei (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 04 Martie 2013, ora 08:44
7007 citiri
Campania de dezeuropenizare a Romaniei (Opinii)
Foto: caleaeuropeana.ro

Doar 51% dintre romani declara ca se simt cetateni europeni, potrivit ultimului Eurobarometru realizat la cererea Comisiei Europene.

Este un procent care ne situeaza printre membrii UE cu cel mai scazut nivel de identificare cu aceasta calitate. Am ajuns asadar printre cei mai eurosceptici, dupa ce in anii de dupa aderare eram printre cei mai euroentuziasti.

Eurobaromentrul pune aceasta evolutie pe seama politicilor de criza, care i-ar fi determinat pe romani sa priveasca cu scepticism valorile europene. Este si aceasta o explicatie, dar nu cred ca indepartarea de UE este doar o consecinta a crizei.

Cred ca este si o consecinta, daca nu in primul rand consecinta unei manipulari de mari proportii al carei scop exact acesta si este. Si cred ca in aceeasi cheie trebuie citite si recentele declaratii ale lui Titus Corlatean, sustinute de Victor Ponta, privind spatiul Schengen.

Zi de zi, organele de propaganda voiculesciene indoctrineaza audienta cu rolul malefic al CE si al UE. Comisia Europena este prezentata ca un cuib de basisti al caror unic scop este sa tina in jug frumoasa si harnica noastra tarisoara. Uniunea Europeana este o putere coloniala, in favoarea careia noi cotizam mai mult decat ne da ea noua. Liderii europeni, niste bestii cu interese ascunse si ticaloase impotriva poporului roman. Ei ne-au impus austeritatea, ei il tin presedinte pe Traian Basescu intru inrobirea poporului roman.

Cu exceptia unor accidente precum declaratia Emei Nicholson, potrivit careia suspendarea din vara a fost o greseala, facuta in chiar emisiunea lui Mihai Gadea, romanii nu aud decat aberatii. Nimeni nu le spune ca Bruxelles-ul nu ne cere decat sa respectam principiile pe care ne-am angajat sa le respectam atunci cand am aderat, ne cere sa ne respectam propria legislatie, sa respectam deciziile instantelor de judecata romanesti, sa nu protejam coruptia.

Prea putine sunt vocile care le spun romanilor de ce lupta anticoruptie la care tin atat de mult si CE si SUA este o lupta si pentru bunastarea lor. Ca intr-o tara corupta oamenii de rand nu pot avea decat buzunare si farfurii goale, drumuri cu gropi si spitale sinistre.

Incet, UE devine asupritorul, puterea de ocupatie reprezentata de guvernatorul Basescu si alti cativa proscrisi, gen Daniel Morar sau judecatorii revocati din CSM.

Si ce trebuie sa faci in raport cu asupritorul, cu puterea de ocupatie? Care este reactia fireasca? Lupta de eliberare. Antena 3 si vedetele ei de toate felurile, in frunte cu Dan Voiculescu si Crin Antonescu, devin eroii luptei de eliberare de sub ocupatia europeana. Eliberarea intra in subconstient si acest lucru se vede in sondaje.

De ce? Pentru ca standardele europene si ferocitatea cu care Bruxelles-ul le apara au devenit principalele obstacole pentru mafia din Romania. Respectarea standardelor, a statului de drept sunt caile prin care poporul acesta ar putea sa o duca cu adevarat mai bine, dar ar fi calea sigura de saracire si chiar de intrare in puscarie pentru hotii, borfasii, ticalosii, securistii si alte exemplare ale manajeriei politice romanesti.

Ca sa-si apere averile, furturile si libertatea, sunt convinsa ca noii "eliberatori" nu ar ezita nicio clipa sa scoata Romania de pe orbita europeana. Ba chiar pregatesc deja temeinic acest obiectiv prin operatiunea uriasa de manipulare.

Ministrul de Externe, sustinut de premier si presedintele Senatului, spune ca daca nu suntem primiti in Schengen acum, nici macar nu ne mai intereseaza subiectul. Renuntam. Adica daca nu suntem primiti cu ministrii judecati pentru coruptie, cu parlamentari superimuni la lege, cu institutii cheie mereu sub asalt politic, mai bine nu intram.

Va aduceti aminte cand Victor Ponta spunea cu obida ca sa fi stiut ca UE inseamna ANI si DNA ne mai gandeam daca e bine sa intram? Ceea ce se intampla acum e doar o etapa superioara a acelei dezamagiri.

Ce se putea astepta Titus Corlatean dupa smetia aruncata in obrazul UE? Sa inghete Germania de frica? Replica a fost pe masura afrontului - veto. O replica asteptata si chiar urmarita de "eliberatori", din care insa poporul manipulat a inteles ca noi suntem in regula si cei mari si rai nu ne vor pentru ca sunt incorecti.

Va urma probabil acelasi mecanism si cu fondurile europene: nu le primim pentru ca suntem sabotati si umiliti, nu pentru ca suntem corupti si protejam coruptia. Pana cand intr-o zi se va atinge masa critica a euroscepticismului si cu un referendum fulger rezolvam problema. Ne eliberam.

Daca acesta va fi pretul pentru a pune mana pe justitie si pentru a fura linistiti, eliberatorii nu vor avea nicio ezitare sa-l plateasca. Aliati externi si-au gasit usor. Moscova este din nou in expasiune, Romania este o comoara geostrategica in jurul careia a inceput deja sa teasa panza.

Sa nu uitam ca fostul secretar de stat american Hillary Clinton avertiza in urma cu cateva luni ca asistam la o operatiune de resovietizare. Suntem in mijlocul ei. Si tot ceea ce se intampla din vara trecuta face parte din ea. Miza cea mai mare aceasta este, scoaterea Romaniei de pe orbita occidentala in aplauzele poporului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#romania Uniunea Europeana, #Romania Schengen, #romani eurobarometru Uniunea Europeana , #ministru de Externe