Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Corlatean despre R. Moldova: Un obiectiv poate fi atins sau ratat din lipsa de inteligenta politica

Miercuri, 14 August 2013, ora 22:21
1728 citiri
Corlatean despre R. Moldova: Un obiectiv poate fi atins sau ratat din lipsa de inteligenta politica

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, afirma ca Guvernul de la Bucuresti face "tot ce poate" pentru a sprijini integrarea europeana a R. Moldova. In opinia sa, un obiectiv poate fi atins sau ratat din "lipsa de inteligenta politica" si printr-o "retorica" ce risca sa creeze probleme externe.

"Lucram de atata vreme impreuna si facem tot ce putem pentru a sprijini obiectivele europene, integrarea europeana a Republicii Moldova. Momentul din toamna acestui an, din noiembrie, de la Vilnius, Summitul parteneriatului estic al Uniunii Europene (UE), poate insemna o pagina noua de istorie pentru Basarabia. Si nu ne jucam cu aceaste cuvinte.

Pentru ca parafarea si apoi semnarea acordului de asociere la UE, de liber schimb, racordarea economica prin fluxurile umane si, sper eu, rezolvarea problemei vizelor si libera circulatie pentru cetatenii europeni vor insemna o pagina noua de istorie pentru Basarabia", a declarat, miercuri, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului, Titus Corlatean, citat de Mediafax.

Ministrul i-a rugat pe cei prezenti, in special pe romanii din Republica Moldova, sa inteleaga "corect" ca integrarea europeana a Moldovei este un obiectiv care poate fi atins sau poate fi ratat din "lipsa de inteligenta politica" si din cauza unei retorici ce risca sa creeze probleme externe.

"Astept si muncim, si munceste Guvernul de la Chisinau pentru acest obiectiv, ii ajutam cu tot ce putem, dar mai vreau sa spun un lucru. Si aici e un subiect pe care vreau sa-l intelegeti corect, foarte sensibil, pe care mi-l asum. Un obiectiv poate fi atins sau poate fi ratat din lipsa de inteligenta politica, lipsa de intelepciune.

Poate fi atins daca munca e serioasa si poate ca, uneori, se vorbeste mai putin si se lucreaza mai mult. Pentru ca procesul de reformare, de modernizare, de europenizare in Republica Moldova va genera in viitor oportunitati si trebuie sa lasam viitorul pentru aceasta oportunitate", a mai aratat ministrul de Externe.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Titus Corlatean integrare europeana MOldova, #Moldova integrare UE , #ministru de Externe