Ziare.com

Corlatean, dupa vizita la Londra: Se stie ca Romania a facut progrese in justitie in 2013

Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 20:24

   

Corlatean, dupa vizita la Londra: Se stie ca Romania a facut progrese in justitie in 2013
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, sambata, ca autoritatile britanice stiu "foarte bine" ca Romania a progresat in ultimul an in materie de justitie, iar subiectul MCV nu a existat, in mod specific, pe agenda vizitei in Marea Britanie.

"N-am discutat in mod specific (despre MCV - n.red.) pentru ca noi ne cunoastem pozitiile si cooperam. Avem asistenta, am avut in toti acesti ani asistenta din partea Marii Britanii si suntem interesati sa beneficiem in continuare de asistenta. N-a fost un element nici de critica, nici de contencios.

Dimpotriva se stie foarte bine ca Romania a progresat in ultimii ani si in ultimul an institutiile au dat rezultate in aceasta materie. Am subliniat ca vom continua cooperarea in materie de judiciar", a afirmat Titus Corlatean, pentru Mediafax.

Corlatean a spus ca, desi Marea Britanie nu este membra a spatiului Schengen, este foarte important faptul ca William Hague a subliniat faptul ca Romania a indeplinit criteriile tehnice, obiective de aderare la spatiul Schengen.

Corlatean a cerut la Londra returnarea kosonilor furati de la Sarmizegetusa

"Faptul ca exista un interes si un sprijin din partea Marii Britanii, si nu numai, pentru Romania in a promova metode, tactici, standarde de lupta impotriva coruptiei in Europa de Sud-Est spune totusi un pic altceva.

Si faptul ca noi dorim sa punem in valoare Presedintia romaneasca (a SEECP) pentru a ajuta la combaterea coruptiei si a crimei organizate in spatiul balcanic este un lucru benefic si pentru statele candidate si pentru statele aspirante la candidatura la UE", a subliniat Titus Corlatean.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 254 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Textul asta ii valabil in tara pentru naivii care-l cred

Afara,situatia se schimba. Democratia "originala" si "progresele" din justitie ale USL-ului sunt vazute altfel. Ei vad ca puterea judecatoreasca din Romania tinde sa fie o anexa a USL.

 

Declaratia comuna Hague-Corlatzean pe site-ul mae.ro

http://www.mae.ro/en/node/22419

Nu se zice nimic de justitie.

Korlatzene: "carei progresele alea care sa vede togmai den Anglea?"


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor