Ziare.com

Corlatean: Miliardele de euro pentru integrarea rromilor sunt povesti

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 18:16

   

Corlatean: Miliardele de euro pentru integrarea rromilor sunt povesti
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, afirma ca "povestile spuse prin alte tari europene cu miliardele si miliardele de euro puse la dispozitia Romaniei pentru integrarea sociala a rromilor" nu sunt adevarate, iar statele care au primit cu adevarat "miliarde" ar trebui intrebate cum au folosit banii.

Ministrul Titus Corlatean a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Nadlac, ca Romania a beneficiat de 500 de milioane de euro in ciclul bugetar 2007-2013 pentru incluziunea sociala, care cuprinde si integrarea rromilor, si nicidecum de miliarde de euro, cum s-ar spune in unele tari europene.

"Povestile spuse prin alte tari europene cu miliardele si miliardele de euro puse la dispozitia Romaniei pentru integrarea sociala a rromilor sunt neadevarate. In tot ciclul financiar bugetar al UE 2007 - 2013, pentru incluziunea sociala, ceea ce nu inseamna numai rromi, Romania a avut la dispozitie putin peste 500 de milioane de euro.

Dar sunt alte tari europene unde se manifesta problema legata de integrarea rromilor (...) care au avut miliarde si miliarde de euro la dispozitie, ar trebui sa le punem intrebarea cum au folosit acesti bani", a declarat Corlatean.

Ministrul a spus ca in Europa exista intre 12 si 15 milioane de rromi care nu au cetatenie romana, astfel ca problema integrarii acestora nu tine doar de Romania.

Titus Corlatean: Nu exista nicio legatura intre problema rromilor si aderarea la Schengen

La inceputul acestei luni, ministrul de Externe, Titus Corlatean, declara la RFI Franta - dorind sa infirme declaratiile unor politicieni din Hexagon, care aratau cu degetul spre sumele mari alocate Romaniei de la bugetul european pentru incluziunea romilor - ca Franta a primit 4,4 miliarde de euro pentru programele destinate romilor si pentru incluziune sociala, in timp ce Romaniei i-au fost alocate doar 500 de milioane de euro, in exercitiul bugetar 2007-2013.

In ultima vreme, politicienii francezi au avut o serie de declaratii privind problema romilor si aderarea Romaniei la Schengen. Problema migrarii, in special a membrilor etniei rome, se afla in centrul unei polemici dure in Franta, inaintea alegerilor municipale si europene.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1537 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Balaoachesul asta de Corlatean, vrea asa...

... "Na lup, tziggan de-a gata, mi-as in gura lu' tata ca m-a trimis la lemne"
UE se plange ca nu sunt absorbite fondurile alocate Romaniei decat in procente de cate unu sau doi la suta, ca nu se creaza aici locuri de munca si ca exportam cazuri sociale, ca am devenit pt Europa o natiune de cazuri sociale, si tu esti suparat ca nu-ti da niste milirde sa ii gospodaresti pe tziggani. Ca ai terminat cu romanii, gata, astia i-ai gosopdarit. Dar unde-s cocoseii si galbiorii si coroanele si crucile si pocalele si plocoanele ce le-a restituit Iliescu in '90 !
Ca astia s-au privatizat inaintea romanilor de rand care n-aveau plapuma ci numai cantec despe plapuma de acoperit copiii.
Hui, Corlatene !
Ja la c...t !!!

 

cu alte cuvinte guvernele franceze baga mana in buzunarul europei

si dupa ce iau miliardele cum le-au luat si de la gadaffi urla ca altii sunt hotii.
nu ma intereseaza ca corlatean e de la usl ci ca are perfecta dreptate.

 

Bietul Brancusi, nu merita atentia dumneavostra!

.

De miliardele alea nu stiu, da' "integrarea rromilor" este poveste.

Mai bine zis basm. Adica ceva imaginar.

 

Totusi, unde sant cei 500 milioane de euro?

Chiar si aceasta suma ar fi trebuit sa fie cheltuita la vedere, sa stie lumea ca banii au fost investiti ptr programul ptr care au fost virati. Sau nu e asa? Unde sant banii acestia? Cine s-a ocupat de dosirea lor, trebuie sa dea cont. Nu vorbesc de alte sume venite de la UE, cert este ca nu prea s-au accesat acele fonduri, neavand posibilitate de sustragere, fara implicatiile Europei. Acest Corlatean vrea sa arate cinstea gubernului Tonta? Cinstit pe drea...k. Am zis.

Asa domnule Coalatean, foarte bine! Mai dati-le citiva bocanci in

coaste prapaditilor de Occidentali, cu gura lor mare si care s-au saturat pana in dat de rromi si materiile lor fecale din parcurile publice.
Este cel mai bun moment sa ii smotrociti pe vestici si sa le aratati ca nu sinteti numai p(rost ci chiar nätang profond.
Inca nu a avut RRomania un ministru mai tafnos si rau inpirat! De departe, sinteti cel mai tare din fata blocului!

 

Indiferent cat de insuportabil este,

individul care joaca temporar rolul de purtator de vorbe la extern are dreptate.Pe tzigani ar trebui sa-i impartim in mod corespunzator intre toate tarile Iuropei,ca nu-s mai multi ai nostri decat ai bulgarilor,ungurilor,slovenilor,cehilor,slovacilor,
continuind asa pana la Marea Baltica,Canalul Manecii si terminand in Gibraltar.Daca tot se cheltuie miliarde cu astia coloratii,majoritatea banilor sunt furati de ai lor cu fundatiile de ajutorare,eu as avea o solutie de iesire din aceasta situatie.
Majoritatea nu se declara cetateni ai unei tari decat cand sunt inghesuiti la mantinela ca in rest urla-n gura mare ca sunt nomazi ,fara acte,fara cetatenie.A venit timpul sa fie inmatriculati ca pe masini si ca pe noi toti cetatenii lumii.Pot da exemplul personal ca la nastere,la iesirea din uzina,am primit de la primarie placuta de inmatriculare plus fisa tehnica adica certificatul de nastere.Pana sunt dus la scrap din lipsa de piese de schimb si uzura avansata functionez asa indiferent unde sunt in lumea asta ovala.Corect ar fi ca UE sa rezolve situatia cam asa;in termen de 30 DE ZILE,fiecare individ fara cetatenie dar subzistand pe teritoriul oricarui stat al UE primeste de la al. cu barba sura pana la al. cu tza-n gura 1000 de euro daca se declara de nationalitate tzigan cetatean al statului unde-l prinde inmatricularea.I se inmaneaza suma odata cu actul de inmatriculare dupa care este obligat sa-si faca carte de identitate,pasaport,etc,ca si cum ar fi iesit din uzina la data respectiva.Bineinteles ca se vor repezi ca si corbii pe cadavrul proaspat numai ca la trecerea dintr-o tara in alta nu prea mai bat datele de pe placuta de inmatriculare.E unul singur si are doua placute din care una e falsa.Se va lua in considerare placuta cu vechime mai mare si va ramane in tara in care l-a uzinat fara drept de circulatie in spatiul UE ca a luat banii pentru declaratii false.Cine nu vrea asa si face dupa capul lui nu are alta sansa decat sa vietuiasca ca si romanii care fugeau de comunism in zone protejate denumite generic lagare pana cand tara respectiva considera ca e apt de a se incadra in regulile sale,
Nu ma acuzati de rasism inainte de a citi de doua ori ce propun.Nu este absolut nici o urma de rasism ci doar o incercare de a fi incadrati in reguli.Este in ajutorul tuturor ca va fi mai greu sa dovedesca cetateanul francez Stanescu ca este posesorul legal al castelului cu pagode de la Strehaia.Vrea castelul rupe actul frantzuzesc.

 

COSTA prea_MULT Ideea ta ...

Mai SIMPLU
Mai UMAN pentru SALVAREA Poporului INDIAN DUS de Tătari AICI, in Europa
Mai SIGUR pentru NOI, EUROPENII Stra_Vechi,
Mai IEFTIN
(ca se vor ADAPTA in Rau la ORICE Lege, fiind ASA EDUCAȚI de MICI)

este un STAT in Africa.
Modelul EXISTA și funcționează :

LIBERIA !
EVIDENT, NU vor VREA ...

Da' DACA SE vrea, la Nivel GLOBAL,

CUM S-A vrut cu Irak_uu'
CUM S-A vrut cu Afganistan_uu'
SE VA REUSI.

Va fi un Succes UMANITAR.
Va fi un EXEMPLU de Recuperare a
GENELOR Bune care ZAC in FIECARE POPOR, pana SUNT alterate SPECIAL ...

ATUNCI se va VEDEA
CINE este OM din Naștere
CINE este FIARA din Naștere.

Iar SPECIA va fi SALVATA ...

cine ?

in cine poti avea incredere : un politruc roman, prins cu minciuna de mii de ori, sau statele europene. cine minte mai des ? cine are motive s-o faca ? cine a avut proiecte de milioane de euro pentru integrarea tiganilor (posdru, poscce...etc) si i-a sifonat prin diverse fundatii/ong-uri...cine are oare interesul sa pice bine dupa refuzul de a intra in schengen care nu este din cauza tiganilor in principiu ci din cauza justitiei...

 

Tov. Corlatean

Integrarea, se face in primul rand, prin reguli interne ferme- obligatia de a merge la scoala si obligatia de a munci. In conditiile in care, toate guvernele, fara exceptie, i-ati si inca ii folositi DOAR pentru ai manipula si a le folosi voturile, de ce spui acum ca sunt povesti europene. Voi in schimb, nesimtitilor, voi incurajati printre ei nemunca, ajutor social. Cunosc cazuri cand li se ofereau de munca si refuzau sub pretextul ca e grea meseria aceea pentru ei. Dar cereau sa li se plateasca electricitatea si gazele pe care le consumau prin ocuparea ilegala a unor cladiri. Din cate stiu ati luat o gramada de bani inclusiv de la guvernul norvegian. Si acum nu mai duce grija altor state europene care au aceeasi probleme ca si noi, ca deocamdata, in Europa nu se vorbeste decat despre Romania si tiganii care provin din tara noastra.

 

ILUZII ..

Numai intr-un STAT al LOR in Africa,

Teritoriu TROPICAL similar Indiei,
UNDE s-au FORMAT ca Rasa,
POT Membracks of the INDIAN_People from Europe, sa se dezvolte.
AICI sau in Europa, sub Mani_VANJU_larea Parții In_Koorvite a Europei,
CCARE NE vrea DISTRUȘI ȘI pe EI, ȘI pe NOI, Romanii,

se vor "dezvolta" și BUNII Stricați de RĂII dintre EI,
in
Direcția Comportamentala CUNOSCUTA de SUTE de ANI ...

Restuu' sunt Povesti Duioase pentru NAROZI si CINICE pentru Zmeckers ...

Rectificare

Corect este :a-i manipula. Scuze!

 

NU ! Corect este ... :)):)):))

A-I mani_VÂNJU_LA ... :)):)):))


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor