Corlatean: Regret profund aparitia situatiei privind atasatul Apararii la Chisinau

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 15:05
1965 citiri
Corlatean: Regret profund aparitia situatiei privind atasatul Apararii la Chisinau
Foto: Digi 24

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat duminica, la Brasov, ca regreta profund aparitia situatiei legate de atasatul apararii de la Chisinau depistat in stare de ebrietate la volan, pe care o vede "mai degraba ca pe un accident" avand in vedere performanta profesionala a atasatului.

"Regret profund aparitia acestei situatii, pe care o vad mai degraba ca pe un accident avand in vedere performanta profesionala a atasatului militar, cel putin din ceea ce spun cei de la Ministerul Apararii Nationale si cei de la ambasada noastra la Chisinau.

Pe de alta parte, exista o exigenta de comportament ireprosabil din partea reprezentantilor romani in strainatate, indiferent ca vorbim despre diplomatii de cariera sau reprezentantii altor institutii, asa cum este atasatul militar", a afirmat Corlatean, adaugand ca mai ales in Republica Moldova, exigenta este foarte clara.

Oficialul a mentionat ca a discutat duminica dimineata cu ministrul Apararii Nationale si a inteles ca s-a luat decizia retragerii atasatului militar de la ambasada de la Chisinau.

"Voi solicita inca o data tuturor ambasadelor Romaniei in strainatate sa puna in vedere foarte clar personalului diplomatic si tehnico-administrativ sa aiba un comportament adecvat in misiunea din strainatate, pentru ca acolo nu se reprezinta pe domniile lor, reprezinta Romania. Cred ca este un accident regretabil, dar atunci cand vorbim de Romania, numele Romaniei si imaginea Romaniei in exterior, nu putem face concesii", a subliniat ministrul de Externe.

Titus Corlatean a participat duminica la Brasov la oficierea unui serviciu religios la mormantul diplomatului roman Nicolae Titulescu, aflat la Biserica Sf. Nicolae din Scheii Brasovului, pentru a marca implinirea a 150 de ani de diplomatie romaneasca, 130 de ani de la nasterea ilustrului diplomat si implinirea a 20 de ani de la repatrierea osemintelor acestuia in tara natala.

Atasatul apararii de la Ambasadei Romaniei in Republica Moldova a fost depistat in noaptea de sambata spre duminica, in Chisinau, in stare de ebrietate la volan. Ministerul Apararii Nationale a dispus rechemarea in tara a atasatului si constituirea unei comisii care sa analizeze incidentul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Corlatean atasat diplomatic Chisinau, #diplomat roman Chisinau beat , #ministru de Externe