Nou scandal academic: Corlatean vrea titlul de conferentiar cu 3 carti publicate intr-un an

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 18:20
5029 citiri
Nou scandal academic: Corlatean vrea titlul de conferentiar cu 3 carti publicate intr-un an
Foto:Arhiva

Titus Corlatean este unicul candidat pentru o pozitie de conferentiar universitar la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", patronata de colega sa de partid Corina Dumitrescu. Dosarul ministrului contine trei carti publicate de unul singur intr-un an si un articol intr-o revista controversata.

In 2012, Titus Corlatean a ocupat functia de senator, ministru al Justitiei si apoi ministru de Externe. Desi a fost extrem de ocupat avand functii inalte in stat, el a publicat singur trei tomuri de specialitate care insumeaza 800 de pagini, scrie Romania Libera.

Din 2010, Titus Corlatean este si lector universitar la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Facultatea de Stiinte Politice, disciplina "Drepturile Omului". Conform informatiilor publicate de Ministerul Educatiei, ministrul roman de Externe este singurul candidat pentru pozitia de conferentiar universitar la disciplinele: "Drepturile omului" unde va avea 2 ore curs si 2 ore seminar; "Mecanisme europene de promovare si protectie a drepturilor omului" unde va preda 2,5 ore curs si 1,5 ore seminar.

Comisia care va examina candidatura este condusa de Corina Dumitrescu, propusa de Victor Ponta in 2012 pentru functia de ministru al Educatiei, dar retrasa dupa o serie de scandaluri de presa.

Potrivit listei de lucrari stiintifice depuse la dosarul sau academic, Titus Corlatean a publicat in 2012 nu mai putin de 3 carti de specialitate in care este singur autor: "Protectia europeana si internationala a drepturilor omului", Editura Universul juridic 2012 - 363 pagini, "Succesiunea Federatiei Ruse la conventia de la Belgrad cu privire la regimul navigatiei pe Dunare (1948) si la comisia Dunarii", Universul juridic 2012 - 129 de pagini si "Succesiunea statelor in dreptul international. Caz particular: Republica Moldova", Universul juridic 2012 - 276 de pagini.

De asemenea, in lista mai apar si 25 de articole stiintifice dintre care jumatate au fost publicate chiar in timpul mandatelor sale de ministru. Unul dintre articole a aparut in revista Metalurgia, discreditata recent de doi profesori universitari sarbi, care au demonstrat ca articolele publicate aici nici macar nu sunt citite de un editor.

Doi profesori sarbi au publicat un articol stiintific nascocit intr-o publicatie din Romania

"Acum, ca aceasta gluma de revista stiintifica nu mai este acceptata la dosare, creeaza ceva probleme. Dar domnul Corlatean, precum Greucean Voinicul, a recuperat prin publicarea a trei carti anul trecut pe timpul cat era ministru activ. Cine putea sa-si inchipuie ca ministrii de externe au atata timp la dispozitie? It's good to be the King!", a comentat Liviu Giosan, unul dintre fondatorii Ad-astra, comunitatea oamenilor de stiinta din Romania si cercetator la Woods Hole Oceanographic Institution, pentru cotidianul citat.

De asemenea, prof.dr. Radu Carp (PDL) cere publicarea punctajului realizat de candidatul Titus Corlatean, mai exact suma realizarilor academice. "Indeplineste acesta punctajul minim pentru conferentiar, potrivit standardelor CNATDCU? Doamna Dumitrescu, publicati pe site-ul de la Cantemir acest punctaj, daca nu este nimic de ascuns", scrie prof. Carp pe contul sau de Facebook.

Drept la replica: Corlatean isi prezinta dosarul in baza caruia vrea sa ocupe functia de conferentiar

Cu doar 7 articole indexate ISI, Universitatea Dimitrie Cantemir are legaturi foarte puternice cu politicienii, printre cei care au predat aici numarandu-se Alina Gorghiu, Petru Filip, Catalin Croitoru, Ana Birchal sau Rodica Stanoiu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Corlatean carti conferentiar Dimitrie Cantemir, #Corlatean titlu conferentiar, #Corlatean carti publicate, #Corlatean Metalurgia , #ministru de Externe