Ziare.com

Romania si alte doua state cer ca aderarea la Schengen sa nu mai fie amanata

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 22:08

   

Romania si alte doua state cer ca aderarea la Schengen sa nu mai fie amanata
Ministrii de Externe de la Bucuresti, Sofia si Atena au adoptat, luni, o declaratie comuna prin care cer ca aderarea la Spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei sa nu mai fie amanata de catre Consiliul JAI al UE.

"Am convenit sa promovam asteptarea noastra ca in cadrul Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) sa se tina cont de angajamentul asumat la cel mai inalt nivel politic de catre Consiliul European si sa fie adoptata decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. Faptul ca ambele tari sunt pregatite pe deplin sa adere a fost confirmat in mod repetat de Consiliul European, Parlamentul European si Comisia Europeana si prin urmare nu mai sunt motive pentru amanarea adoptarii deciziei", se afirma in declaratia celor trei ministri, citata de Mediafax.

Bulgaria da vina pe Romania pentru esecul aderarii la Schengen

Documentul a fost semnat la Sofia de de ministrul roman Titus Corlatean, omologul bulgar Nicolai Mladenov si ministrul grec Dimitris Avramopoulos.

Corlatean solicita Ciprului sustinere pentru aderarea la Schengen

Pe 30 octombrie, intr-o vizita oficiala in Cipru, tara care asigura presedintia Consiliului European, Corlatean a solicitat sprijin pentru o abordare politica favorabila Romaniei la Consiliul European din decembrie vizand aderarea efectiva la Spatiul Schengen in prima parte a anului 2013.

Urmatoarea reuniune a Consiliului JAI este programata pentru 6-7 decembrie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2029 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cred ca diplomatia noastra va invinge pe unii sceptici din UE

Unite, mumai asa cred ca tarile balcanice vor invinge conceptiile gresite ale unor conducatori occidentali, sceptici, care se opun fara motiv intrarea Romaniei si a Bulgariei in spatiul Shengen.Toti acei conducatori din Occident ar trebui sa inteleaga odata pentru todeauna, pagubele imense ce le aduc si tarilor lor,atunci cand acestea exporta marfuri in Balcani. Speram ca intelepciunea va invinge. Shalom

 

Băse a zis:

Nu sunteti in cărti!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor