Schengen - Papahagi (PMP): Corlatean sa spuna cine minte, el, Ponta sau premierul francez

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 19:00
1608 citiri
Schengen - Papahagi (PMP): Corlatean sa spuna cine minte, el, Ponta sau premierul francez
Foto:tituscorlatean.ro

Partidul Miscarea Populara (PMP) ii cere ministrului de Externe, Titus Corlatean, sa spuna cine minte pe subiectul Schengen, el, premierul roman sau premierul francez, si sa isi dea demisia pentru "declaratiile iresponsabile".

"In 1 martie, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean declara ca, daca se amana aderarea Romaniei la spatiul Schengen, 'nu mai suntem interesati de acest proces. Asa cum am stat fara Schengen pana acum, asa putem sta si de acum incolo. Cand vor vrea sa ne cheme, foarte bine'. Era o declaratie scandaloasa, care a ramas nesanctionata.

In 20 septembrie, Titus Corlatean declara ca 'sprijinul pentru eforturile Romaniei de aderare la spatiul Schengen este trecut explicit intr-un document oficial semnat de cei doi prim-ministri', roman si francez.

In 1 octombrie, primul ministru francez, Jean-Marc Ayrault, dezminte ultima afirmatie a domnului Corlatean: 'Cand conditiile nu sunt integral atinse, si am discutat cu doua ocazii cu omologul meu Victor Ponta, primul ministru roman, raspunsul nu este posibil in1 ianuarie 2014", semnaleaza Adrian Papahagi, vicepresedintele PMP, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Premierul francez: I-am spus lui Ponta de doua ori ca Romania nu intra in Schengen

Declaratiile facute de premierul Frantei

Adrian Papahagi ii cere ministrului Corlatean "sa ne spuna cine minte".

"El, seful sau, Victor Ponta, sau primul ministru francez? Daca nu minte, ce a determinat schimbarea de atitudine a Frantei? In actualele conditii, isi mentine Corlatean opinia din luna martie? Aceste intrebari sunt, fireste, retorice. Nu speram sa obtinem raspunsuri cinstite de la niste politicieni schimbatori, mincinosi si iresponsabili", se mai arata in comunicatul citat.

Vicepresedintele PMP spune ca partidul sau nu va inceta sa ceara demisia ministrului de Externe, pe care il considera "compromis de propriile declaratii iresponsabile".

"Acum ca a ajuns conferentiar la universitatea doamnei Dumitrescu-StanDford pe baza unui articol publicat in Metalurgia International, bataia de joc a lumii stiintifice internationale, si a trei carti scrise pe cand era si ministru si senator, consideram ca Titus Corlatean are o ocupatie mai buna decat compromiterea diplomatiei romane", arata Adrian Papahagi in incheierea comunicatului remis Ziare.com.

Nou scandal academic: Corlatean vrea titlul de conferentiar cu 3 carti publicate intr-un an

Corlatean isi prezinta dosarul in baza caruia vrea sa ocupe functia de conferentiar

C.B.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Papahagi demisie Corlatean Schengen, #Miscarea Populara demisie Corlatean , #ministru de Externe
Comentarii