Corlatean le-a cerut romanilor sa participe la vot, "cu intelepciune si determinare"

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 18:23
1890 citiri
Corlatean le-a cerut romanilor sa participe la vot, "cu intelepciune si determinare"

Vicepresedintele PSD Titus Corlatean a multumit, in debutul discursului sau la mitingul USL de la Iasi, "celor care, in iarna, au avut curajul si demnitatea romaneasca de a protesta impotriva manierei de a conduce tara de catre Traian Basescu si guvernul sau", deschizand "drumul spre momentul adevarului de la 29 iulie, pentru viitorul Romaniei".

Vorbitorul a reiterat, apoi, promisiunile formulate de Traian Basescu de-a lungul ultimilor opt ani, "fara acoperire in fapte".

Mai mult, a spus Corlatean, "peste o suta de spitale au fost inchise, medicii au fost invitati de acest om sa plece pentru o viata mai buna peste hotare, profesorii si elevii au fost batjocoriti, pensionarii carora trebuia sa li se adreseze cu respect au fost umiliti, foarte multi oameni si-au pierdut locurile de munca ori li s-au taiat, cu cinism, salariile pentru ca nu a dorit sa se atinga de grupul sau de interese".

Corlatean a subliniat ca "este dureros" faptul ca dupa opt ani de presedintie a lui Traian Basescu romanii spun ca vor o "tara ca afara".

Vicepresedintele PSD a adaugat ca Traian Basescu, care "a vorbit despre binele romanilor de pretutindeni (...) s-a folosit, in mod rusinos, mincinos de sentimentele romanilor de peste hotare, fratilor nostri de peste Prut, in interes personal".

"Vreau sa spun astazi de la Iasi, fratilor din Republica Moldova. Da, meritati un viitor european,(...), tot sprijinul romanilor din tara mama", precizand ca presedintele interimar Crin Antonescu si premierul Victor Ponta vor sprijini Republica Moldova "cu cinste, onestitate si credinta romaneasca".

Corlatean le-a cerut romanilor, in incheierea discursului sau, sa vina la vot pe 29 iulie "cu intelepciune si determinare"".

La randul sau, vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu si-a exprimat speranta ca in perspectiva referendumului din 29 iulie, in Romania, "cuvantul dezbinare sa fie inlocuit de unitate atunci cand se face referire la romani".

"Vrem un presedinte care sa uneasca poporul in momente dificile, nu unul care sa dezbine in momente dificile pentru tara, asa cum a facut Traian Basescu. Vrem ca aceia care ne-au adus in saracie sa plece. Vrem o Romanie normala in care scolile sa nu fie inchise, copiii sa nu fie abandonati, ci educati in spirit european, oamenii sa nu isi piarda locurile de munca pe criterii birocratice ori mercantile, in care fiecare sa-si poata construi viata in normalitate", a declarat Ecaterina Andronescu.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a precizat inca din debutul discursului sau ca din acest oras "au pornit de mai multe ori in istorie schimbari profunde, dar si debutul unitatii statale a romanilor".

"Suntem din nou in acest loc istoric pentru romani, Piata Unirii, pentru a lansa semnalul schimbarii in bine al tarii, dupa ce in ianuarie 2011, in acelasi loc, Traian Basescu a fost pentru prima data puternic fluierat si apostrofat, iar apoi, Crin Antonescu si Victor Ponta au discutat, in premiera si cu seriozitate, despre unitatea fortelor politice de opozitie pentru realizarea schimbarii", le-a spus primarul Iasiului participantilor la miting.

El le-a cerut cetatenilor din Iasi ca, la unison cu majoritatea electoratului roman, pe 29 iulie sa duca schimbarea initiata la Iasi pana la capat".

"Pentru ca Traian Basescu inseamna conflict, fatarnicie si ura. Asa a ajuns la putere, asa a condus tara. A avut permanent 'grija' sa puna oamenii, institutiile statului in vrajba continua, sa fie ura cultivata", a spus primarul din Iasi.

Gheorghe Nichita a indemnat electoratul din Romania sa fie prezent la urne pe 29 iulie "pentru a face dreptate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Titus Corlatean referendum demitere, #Titus Corlatean vot referendum , #ministrul Justitiei