Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Corlatean: Ma gandesc daca fac propunerile pentru DNA inaintea Raportului de tara

Luni, 02 Iulie 2012, ora 07:57
2003 citiri
Corlatean: Ma gandesc daca fac propunerile pentru DNA inaintea Raportului de tara
Foto: Arhiva

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a declarat ca se gandeste daca o sa faca propunerile pentru conducerea DNA inaintea Raportului de tara.

"O eventuala propunere astazi sau maine intr-un context politic extrem de framantat, de agitat, care propunere eventual ar introduce un element de reactie negativa la nivel prezidential si practic ar induce ideea unui nou conflict suplimentar, cred ca o astfel de contradictie ar genera mai mult efecte nefavorabile si ar putea avea influenta asupra raportului din iulie.

Mai mult decat atat, acel raport se leaga foarte mult de o decizie pe care Romania o astepta de mai bine de un an - aderarea la spatiul Schengen. Astfel incat, fara sa spun ca nu voi face propuneri, voi face, si le voi face pe baza respectarii criteriilor pe care le-am evocat, profesionalism, independenta, integritate", a declarat Corlatean, duminica, arata Mediafax.

Echipa DNA ramane neschimbata: Mandatele adjunctilor lui Morar, prelungite cu 6 luni

Acesta a precizat ca este responsabil, dar ca trebuie sa se uite la "intreaga fotografie". Ministrul a mai spus ca o sa incerce sa astepte o perioada in care jocul politic se va calma.

"Daca nu va fi posibil, voi face aceasta propunere. Daca intram intr-un blocaj politic suplimentar, daca intram intr-o contradictie suplimentara, tara va pierde. Acesta este motivul pentru care eu ieri (sambata, n.red.) nu am facut inca aceste propuneri. Acesta este motivul pentru care astept totusi si voi reflecta in zilele urmatoarea daca voi face aceste propuneri inainte de Raportul de tara sau dupa.

Eu ca ministru al Justitiei sunt bligat sa tin cont de interesul societatii romanesti, de interesul Romaniei, dar si de interesul, in egala masura, ca cei care vor conduce aceste institutii importante - DNA, Parchetul General - sa corespunda unor asteptari uriase ale cetatenilor legate de independenta, integritate si impartialitate in ceea ce fac", a adaugat Titus Corlatean.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Corlatean numiri conducere DNA, #Corlatean DNA Raport tara, #Corlatean conducere DNA , #ministrul Justitiei