Corlatean va numi procurorul general si seful DNA conform legii actuale

Marti, 22 Mai 2012, ora 22:16
3372 citiri
Corlatean va numi procurorul general si seful DNA conform legii actuale
Foto: Arhiva

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a tinut marti o conferinta de presa in care si-a exprimat speranta ca raportul din iulie al Comisiei Europene sa tina cont de progresele inregistrate de Romania. In context, Corlatean a declarat ca va numi sefii DNA si Parchetului General in conformitate cu legea actuala.

Ministrul nu a dorit sa dea nume. "Criteriile de profesionalism si independenta vor prevala la momentul in care voi lua o decizie, in baza prerogativelor pe care legea in vigoare le acorda ministrului Justitie, pentru a face o propunere. Dar va asigur ca voi avea consultari intr-o procedura cat mai transparent posibila, in primul rand cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)", a declarat ministrul, citat de Evenimentul Zilei.

Declaratia lui Corlatean vine in contextul in care premierul Victor Ponta a pledat in cadrul unei emisiuni televizate pentru numirea procurorilor sefi de catre CSM. Ministrul de Justitie a dat asigurari ca nu va schimba legea de numire a sefilor peste Parchete, a precizat ca subiectul nu este de actualitate si a anuntat ca, la un moment dat, "cand sistemul se va consolida", va propune ca numirile sa fie facute de CSM.

In ceea ce priveste raportul Comisiei Europene, Corlatean a spus ca "MCV-ul a fost extrem de util si este inca extrem de util".

"Ne-a ajutat sa progresam, ne-a ajutat sa adoptam legislatia necesara, sa putem progresa, nu neaparat la solicitarea Bruxelles-ului, ci in interesul societatii romanesti", a spus Corlatean, informeaza Newsin.

Ministrul Justitiei considera insa ca, tinand cont de schimbarile din ultimii ani, benchmark-urile prevazute in MCV ar trebui adaptate.

"Nu putem ramane la acelasi cadru, la acelasi format al MCV, practic, desi sunt multe progrese care au aparut avem aceleasi benchmark-uri care nu s-au miscat. Eu mi-am exprimat asteptarea ca, prin dialog si cooperare cu Comisia Europeana, sa putem redefini mai bine si sa focalizam mai bine care sunt obiectivele care au ramas, care sunt pasii de parcurs si masurile care inca ar trebui adoptate", a explicat Corlatean.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Corlatean numire procuror general, #Corlatean numire sef DNA , #ministrul Justitiei
Comentarii