Titus Corlatean, in sfarsit ministru de Externe

Luni, 06 August 2012, ora 18:23
4044 citiri
Titus Corlatean, in sfarsit ministru de Externe

Atunci cand Victor Ponta a preluat fraiele Guvernului, zvonuri politice il dadeau drept sigur pe Titus Corlatean, seful Comisiei de Politica Externe din Senat, ca fiind viitorul ministru de Externe.

Functia a ajuns insa la profesorul Andrei Marga, cel care a avut "sentimentul launtric" ca Romania va intra in Spatiul Schengen, din toamna. In schimb, Corlatean a ajuns la Justitie, post ce urmeaza sa fie preluat acum de Mona Pivniceru.

Titus Corlatean a mai fost in carti pentru Externe si in 2009, atunci cand PSD a format un Guvern cu PDL, dar, in cele din urma, fotoliul ministerial i-a revenit lui Cristian Diaconescu, ulterior plecat din PSD.

La 6 august 2012, Titus Corlatean depune juramantul de ministru de Externe, inlocuindu-l astfel pe Andrei Marga, ce ar urma sa ajunga ambasador in Germania.

Inlocuiri soc la Guvern: Mona Pivniceru, ministru al Justitiei - vezi restul numirilor

Cine e Titus Corlatean

In varsta de 44 de ani, Corlatean este licentiat in Drept la Universitatea Bucuresti si are o diploma de studii aprofundate in Drept International si Relatii Internationale la aceeasi universtitate.

Corlatean a activat timp de sapte ani, din 1994 pana in 2001, ca diplomat in MAE, dupa care fost, timp de doi ani, din 2001 pana in 2003, consilierul personal al lui Adrian Nastase pe probleme de politica externa.

Ulterior, timp de un an, Corlatean a fost secretar de stat pentru Romanii de pretutindeni la Cancelaria premierului Nastase.

In 2004, Corlatean este ales deputat. El candideaza, ulterior, pentru un post de parlamentar european, fiind ales in PE si activand ca membru al Comisiei de Politica externa a PE.

Din 2008 este senator de Brasov si presedinte al Comisiei de Politica externa din Senat.

In prezent, Corlatean este lector universitar la Universitatea "Nicolae Titulescu", el fiind, din 2011, si avocat in Baroul Bucuresti.

M.M.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Titus Corlatean ministru Externe, #Titus Corlatean numit ministru , #ministrul Justitiei