Vacanta de parlamentari: senatori in vizita oficiala in China si Tibet

Marti, 05 Iulie 2011, ora 22:56
1517 citiri
Vacanta de parlamentari: senatori in vizita oficiala in China si Tibet

Cinci senatori romani, printre care si presedintele Comisiei de politica externa, Titus Corlatean, au mers, in perioada 27 iunie-1 iulie, intr-o vizita oficiala in China si Tibet.

Vizita a avut loc la invitatia poporului chinez, iar din delegatie au facut parte si senatorii Radu Mardare (PSD), Marian Rasaliu (PDL), Augustin Humelnicu (PDL), Romeo Nicoara (PNL) si Gyorgy Frunda (UDMR).

Senatorii au avut intrevederi cu Chen Kuiyuan, vicepresedinte al Comitetului National al Conferintei Consultative Politice a Poporului Chinez, cu Zhao Qizheng, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a aceleiasi institutii si cu Zha Peixin, vicepresedintele comisiei.

In cadrul deplasarii in Tibet, Titus Corlatean a propus infratirea Regiunii Autonome Tibet si a orasului Lhasa cu un judet si respectiv cu un municipiu din Romania, scrie Evenimentul Zilei.

De asemenea, acesta a propus incheierea unui parteneriat de colaborare si realizarea unor schimburi de experienta dintre Universitatea din Tibet si o universitate romaneasca.

Vizita parlamentarilor romani a fost facuta la invitatia Comisiei pentru Afaceri Externe a Conferintei Consultative Politice a Poporului Chinez.

Corlatean, trimis cu Dacia in China de colegii senatori

In luna mai, cativa membri ai Comisiei de Afaceri Externe a Senatului si-au aratat nemultumirea privind intentia lui Titus Corlatean de a merge in China, intr-o vizita costisitoare, pentru care l-au ironizat.

"Domnule senator Corlatean, va rog sa va ganditi daca nu ar fi bine sa faceti drumul asta cu Daciile", a intervenit ironic senatorul UDMR Gyorgy Frunda.

Titus Corlatean a raspuns si el, spunand: "Vreau sa-i dau informatii utile domnului Frunda. Am facut o jumatate de pas in aceasta directie constructiva, in sensul in care am acceptat sa mergem cu ce este mai ieftin pe aceasta distanta, la jumatate de pret, cu o companie mult mai modesta, dar sa ajungem totusi acolo. Nu chiar cu Logan-ul".

Primul care se aratase nemultumit de cheltuielile pe care le-ar presupune deplasarea in China, adica 30.000 de euro, a fost chiar colegul din Uniunea Social Liberala al lui Corlatean, Dan Voiculescu.

Putin vrea să viziteze din nou China, în timp ce în cancelariile Occidentale crește îngrijorarea
Putin vrea să viziteze din nou China, în timp ce în cancelariile Occidentale crește îngrijorarea
Vladimir Putin vrea să meargă din nou în China. Preşedintele rus a declarat joi, 25 aprilie, că plănuieşte să efectueze o vizită în țara asiatică în cursul lunii mai. Călătoria va...
Șeful diplomației americane merge în China. Sprijinul acordat Rusiei, pe agenda discuțiilor
Șeful diplomației americane merge în China. Sprijinul acordat Rusiei, pe agenda discuțiilor
Antony Blinken va efectua o vizită în China între 24 şi 26 aprilie, unde intenţionează să îşi exprime direct îngrijorarea cu privire la sprijinul acordat de Beijing industriei ruseşti de...
#vizita China, #vacanta Corlatean Tibet, #Corlatean China Tibet , #politica externa