Presedintele CCR ii raspunde directorului SRI si asteapta declaratia de incompatibilitate a lui Grebla

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 13:20
6398 citiri
Presedintele CCR ii raspunde directorului SRI si asteapta declaratia de incompatibilitate a lui Grebla
Foto: Arhiva / B1TV

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, i-a raspuns directorului SRI pe tema legilor Big Brother si a anuntat ca plenul CCR va discuta, luni, cazul Toni Grebla.

In ultimele zile, directorul SRI si-a exprimat nemultumirea cu privire la faptul ca asa numita lege Big Brother a fost declarata de patru ori pana acum neconstitutionala.

"Eu vreau sa avertizez foarte serios ca exista o raspundere si morala undeva, in stat, in legatura cu securitatea nationala a cetatenilor Romaniei - nu a statului, nu mai vorbesc de stat - si ca la momentul in care se va intampla o catastrofa voi sti spre cine sa arat cu degetul. Nu ma incalzeste deloc sa arat cu degetul, dar e datoria mea sa spun ca cineva se joaca cu lucruri foarte mari pe care fie nu le intelege, fie, dintr-o rea credinta, le abordeaza in acest fel", a mai spus Maior cu referire la deciziile Curtii Constitutionale.

Seful SRI, despre decizia CCR si pericolul unei catastrofe: Cineva se joaca cu lucruri foarte mari (Video)

Intrebat de jurnalisti cum ii raspunde directorului SRI, Augustin Zegrean a declarat: "Poate nu spre noi vrea sa arate, ci spre teroristi".

Toni Grebla, in atentia plenului CCR

Pe de alta parte, CCR discuta luni, printre altele, si subiectul Toni Grebla, judecatorul urmarit penal de DNA pentru fapte de coruptie.

"Toni Grebla are vreo 80 de dosare in lucru, cum au si ceilalti", a declarat presedintele CCR, spunand ca plenul Curtii are mult de lucru astazi, pana diseara, dar a precizat: "o sa facem un comunicat de presa".

"Nu am vorbit cu el", a mai raspuns Augustin Zegrean, intrebat fiind daca nu cumva Toni Grebla intentioneaza sa demisioneze.

Toni Grebla, urmarit penal - Presedintele CCR: Noi nu putem sa ii cerem demisia

Totodata, presedintele CCR i-a cerut lui Toni Grebla sa dea o declaratie in care sa respinga acuzatiile de incompatibilitate aduse de DNA.

"Evident ca o sa verific declaratia. Asta voi face. Nu stiu daca domnul Grebla a venit sa aduca declaratia, o sa vedem ce scrie in ea, procedural, daca declara ca a fost intr-o situatie care il face incompatibil, va trebui sa plece, daca nu este intr-o astfel de situatie, nu avem nimic ce sa facem. Plenul Curtii va hotari in functie de declaratia pe care o da", a precizat Zegrean.

Toni Grebla, urmarit penal: Cum si-ar putea pierde mandatul si ce spune seful CCR

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Zegrean SRI Big Brother deget, #Zegrean declaratie incompatibilitate Grebla, #Toni Grebla DNA , #DNA