Grebla, despre criticile CE si "madame Kovesi": Ce vor mai transparent de atat?

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 18:51
4051 citiri
Grebla, despre criticile CE si "madame Kovesi": Ce vor mai transparent de atat?

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Grebla de la PSD, respinge criticile formulate de secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, care spusese ca ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, nu a respectat criteriile de transparenta pentru desemnarea noului procuror general al Romaniei.

"Noi avem o lege si o Constitutie. Legea care a fost agreata spune ca propunerea ii apartine ministrului Justitiei, avizul apartine CSM si numirea ii apartine presedintelui.

Nu stiu de ce o singura problema e netransparenta, adica desemnarea candidatilor. Celelalte sunt transparente? Daca rolul ministrului Justitiei e sa desemneze, ne spune in ce fel ar trebui facut? Ce anume nu convine din aceasta procedura? Pot spune ca orice e netransparent, pot spune ca opinia doamnei e superficiala", a declarat Grebla, pentru Ziare.com.

"Ce vor mai transparent de atat?", a adaugat senatorul PSD.

El considera ca Bruxelles-ul doreste o rocada intre Laura Codruta Kovesi si Daniel Morar la Parchetul General si DNA.

"Cred ca daca domnul Morar va fi Procuror General si madame Kovesi ar fi sef la DNA, lucrurile ar fi transparente", a comentat ironic senatorul.

"E vorba de o anumita activitate desfasurata impreuna cu DNA si Parchetul General, probabil ar dori sa o continue tot asa, dar o asemenea miscare ar fi nelegala si neconstitutionala", a completat acesta.

Secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, i-a trimis ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, o scrisoare in care spune ca aceasta nu a respectat niciuna dintre regulile pentru desemnarea procurorilor sefi la Parchet si DNA.

"In adresa mea catre dvs. din data de 11 septembrie, am expus modul in care trebuie inteles raportul in lumina proiectului privind procedurile trimis de dvs. colegilor mei in data de 7 septembrie. Din pacate, aproape niciunul din aceste puncte nu s-au regasit in procedurile publicate in aceasta saptamana" preciza Catherine Day in scrisoare.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Toni Grebla critici justitie, #Grebla numire procurori , #stiri Toni Grebla