Grebla (PSD): Trebuie reluata procedura de numire a procurorilor, cu o comisie de selectie

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 12:52
3952 citiri
Grebla (PSD): Trebuie reluata procedura de numire a procurorilor, cu o comisie de selectie

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Grebla de la PSD, crede ca procedura de selectie a procurorilor sefi de la Parchet si DNA ar trebui reluata, insa in alte conditii, pentru a ne asigura ca vor participa cei mai buni procurori.

"Dupa parerea mea, trebuie reluata procedura. Trebuie sa existe o comisie de selectie, care sa recomande candidatii cu potential pentru aceste functii. Altfel, putem avea surprize, ca nu cei mai buni sa se inscrie acolo, la concurs. Ar trebui sa se faca o selectie din cei mai apreciati 5-10 procurori ai tarii.

Foarte multi procurori buni nu au vrut sa se inscrie, din cauza disputei intre 3 institutii", a spus Grebla pentru Ziare.com.

El s-a aratat de parere si ca procedura e deficitara, considerand ca "trebuie sa existe verificari ale trecutului profesional anterior inscrierii".

CSM a dat aviz negativ pentru ambele propuneri de procurori

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ, joi, ambele propuneri facute de ministrul Mona Pivniceru pentru functiile de procuror sef al Parchetului general si procuror sef al DNA.

Atat Ioan Irimie, cat si Tiberiu Nitu au primit doar un vot pentru, in timp ce 5 voturi au fost impotriva, a anuntat vicepresedintele CSM Oana Schmidt Haineala (foto).

In aceste conditii, dupa ce avizul negativ al CSM va fi motivat (termenul maxim fiind de 30 de zile) si va fi trimis catre ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, ramane la latitudinea acestuia sa stabileasca procedura de urmat.

Ministrul va putea sa inainteze chiar si in aceste conditii cele doua propuneri presedintelui tarii, deoarece avizul CSM este unul consultativ, dar riscul ca ele sa fie respinse si de seful statului este foarte mare, cata vreme, in majoritatea cazurilor similare anterioare, presedintele Traian Basescu a tinut cont de avizul consultativ al CSM.

O alta varianta este ca ministrul Justitiei sa ii propuna pe ceilalti doi candidati selectati in urma procedurilor stabilite anterior, respectiv Elena Hach pentru functia de procuror general si Claudiu Dumitrescu pentru cea de procuror sef al DNA. De altfel, Mona Pivniceru a facut referire, intr-un interviu, la aceasta posibilitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Grebla procedura selectie procurori, #Grebla comisie procurori , #stiri Toni Grebla
Comentarii
Poza calculator
calculator
rank 1
Jos justitia mafiota cu Nasul in suflet
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5