Toni Grebla: Perioada de provizorat nu poate fi prelungita

Marti, 14 August 2012, ora 22:10
2187 citiri
Toni Grebla: Perioada de provizorat nu poate fi prelungita

Presedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Grebla, a declarat, marti, ca devansarea termenului privind decizia Curtii Constitutionale in privinta validarii referendumului este legala si a atras atentia ca perioada de provizorat nu poate fi prelungita.

Senatorul PSD a aratat ca devansarea termenului pentru luarea unei decizii privind referendumul este prevazuta in procedura Curtii, astfel incat nu se poate aprecia ca ar fi nelegal acest nou termen.

CCR da un nou termen Guvernului, la solicitarea lui Traian Basescu: 21 august

Toni Grebla a mai spus ca prima decizie, de a solutiona abia pe 12 septembrie validarea sau invalidarea referendumului, a fost insuficient gandita, pentru ca perioada aceasta de provizorat nu poate fi prelungita.

CCR se va pronunta pe referendum cu majoritatea de 2/3 ceruta de propria lege

CCR asteapta numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente

Potrivit lui Grebla, CC ar trebui sa aiba mai multa grija fata de posibilele interpretari si consecintele unor decizii pe care le ia.

In privinta solicitarii Curtii Constitutionale ca Guvernul sa transmita pana pe 21 august listele electorale actualizate pana la 10 iulie, Grebla a spus ca ca listele electorale trebuie sa cuprinda toti cetatenii romani cu drept de vot la 29 iulie, solicitarea CC fiind, astfel, normala si in termeni constitutionali.

CCR: Erata este legala si nu influenteaza decizia pe referendum

Senatorul PSD a mai declarat ca exista cetateni care si-au pierdut dreptul de vot pana la 29 iulie, care au decedat pana la acea data, iar aceste categorii nu trebuie sa se regaseasca pe listele electorale permanente.

"Lucrurile sunt mai complicate si acele ambiguitati si schimbari de opinie ale Curtii Constitutionale fac mai mult rau, mai ales in situatia aceasta", a mai spus Grebla.

Curtea Constitutionala a solicitat Guvernului sa comunice, pana la 21 august, listele electorale permanente actualizate pana la data de 10 iulie.

Curtea Constitutionala a admis, marti, solicitarea formulata de presedintele suspendat, Traian Basescu, de preschimbare a termenului sedintei CC la care va fi decisa validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivand instabilitarea politica si impactul asupra economiei.

Completarea la hotararea Curtii Constitutionale (CC) din 2 august, prin care s-a precizat temeiul legal in baza caruia urma sa fie stabilit numarul total al alegatorilor care trebuiau sa-si exprime optiunea la referendum, a fost facuta cu acordul majoritatii judecatorilor CC, a mai anuntat Curtea.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#CCR referendum devansare termen, #CCR referendum liste electorale , #stiri Toni Grebla