Microsoft va dezvolta un sistem de servicii Internet pentru masinile Toyota

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 12:31
1222 citiri
Microsoft va dezvolta un sistem de servicii Internet pentru masinile Toyota
Foto: Arhiva

Microsoft si Toyota au anuntat ca vor colabora, in vederea implementarii de servicii Internet in automobile.

Cel mai mare producator auto si cel mai mare producator software din lume vor investi 12 milioane de dolari in Toyota Media Services, o divizie a Toyota care va dezvolta servicii informationale digitale, relateza BBC News.

Scopul este furnizarea serviciilor de gen GPS, managementul consumului de energie si servicii de divertisment. Primele masini dotate cu aceste sisteme vor fi automobilele Toyota hibride din 2012.

Pana in 2015, oficialii companiei japoneze spera sa poate oferi aceste servicii clientilor din intreaga lume.

Serviciile vor folosi sistemul "cloud computing" al Microsoft (stocarea si gestionarea datelor pe serverele companiei, astfel incat sa poata fi accesate de la orice terminal), numit Azure.

Microsoft este implicata in industria auto de mai multi ani, insa, pana acum, a lucrat doar cu producatorul american Ford. Astfel, compania a dezvoltat sistemul de divertisment Sync, scos pe piata in 2007, care permite soferilor sa dea telefoane, sa asculte mesajele text si sa foloseasca serviciile GPS.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#colaborare Microsoft Toyota, #Microsoft cloud computing, #sistem divertistment Toyota , #modele