Toyota promite o masina revolutionara: Primul model cu pilot automat, din 2015

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 18:05
2514 citiri
Toyota promite o masina revolutionara: Primul model cu pilot automat, din 2015

Toyota a anuntat ca vrea sa inceapa din 2015 fabricarea in serie a unei masini cu pilot automat, astfel ca oamenii sunt tot mai aproape de a-si indeplini visul de a fi transportati dintr-un loc in altul fara prea mare efort.

Automobilul producatorului auto japonez ar putea sa schimbe viteza, sa intoarca, sa se opreasca si sa evite obstacole, fara asistenta soferului, scrie Mobile Mag.

Masina va fi capabila sa faca toate aceste lucruri cu ajutorul sistemului Automated Highway Driving Assist (AHDA), care va functiona pe principiul unui pilot automat.

Asa cum ii spune si numele, el va fi functionabil pe autostrazi, adica acolo unde nu exista pasaje pietonale si intersectii. Sistemul va determina automat distanta pana la urmatoarea masina si va efectua schimbarea vitezelor, astfel ca va duce la scaderea consumului si la decongestionarea traficului.

In plus, AHDA va fi dotat si cu sistemul de navigatie care va mentine masina pe o singura banda (Lane Trace Control) si care va calcula viteza optima pentru luarea curbelor.

In plus, masina va folosi si sistemul de virare automata si auto-franare pe drumurile urbane, la viteze mai mici de 40 km pe ora, in cazul aparitiei bruste a unui pieton.

AHDA functioneaza pe baza unor camere ultra-performante, un radar si a unui software specializat.

Cu aceasta tehnologie, Toyota se afla cu un pas mai aproape de a aduce masina autonoma in trafic si ar putea lasa in spate competitori ca Google sau Ford, care au prezentat pana acum doar concepte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Toyota masina autonoma, #Toyota masina revolutionara, #Toyota masina conduce singura, #masina conduce singura , #modele
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Este foarte posibil.Nu m.ar mira sa vad masini autonome in urmatorii