Toyota recheama in service 1,2 milioane de masini

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 00:25
2144 citiri
Toyota recheama in service 1,2 milioane de masini
Foto: caradvice.com.au

Toyota recheama 1,2 milioane de masini din mai multe tari, din cauza unor defectiuni aparute la airbaguri si stergatoare.

Purtatorul de cuvant al producatorului auto, Naoto Fuse, a precizat ca grupul va retrage 907.000 de autoturisme din gama Corolla si Corolla Matrix, produse in perioada 2001 - 2004, si comercializate in SUA, Canada, Mexic si Japonia, scrie Huffington Post, care citeaza AP.

Motivul este aparitia unei probleme la cipul de control al airbagului, care se poate declansa involuntar.

De asemenea, Toyota va retrage si 385.000 de autovehicule de lux modelul Lexus IS, produse intre 2005 si 2011, pentru o defectiune la stergatoarele de parbriz, care se pot bloca in cazul unor ninsori abundente.

Masinile vizate sunt Lexus IS vandute in SUA, Canada, Europa, Orientul Mijlociu si China.

Potrivit purtatorului de cuvant al grupului auto, pana in prezent, nicio persoana nu a fost ranita din cauza acestor defectiuni.

Toyota a anuntat, luni, vanzari record de 9,748 milioane vehicule in 2012, redobandind pozitia de cel mai mare constructor auto mondial de la rivalul american General Motors.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Toyota recheama masini service, #Toyota service masini, #Toyota defectiuni masini , #modele