Toyota suspenda vanzarile Lexus in toata lumea

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 12:23
1587 citiri
Toyota suspenda vanzarile Lexus in toata lumea
Foto: AP

Producatorul auto japonez Toyota a anuntat ca va suspenda vanzarile modelului Lexus GX 460 in toata lumea, dupa ce, marti, a oprit vanzarile din Statele Unite, in urma unui raport potrivit caruia masinile respective s-ar rasturna foarte usor.

Oficialii companiei au declarat ca se efectueaza teste de siguranta, in conditii cat mai apropiate de cele desfasurate de revista Consumers Report, una dintre cele mai influente "voci" din piata auto americana, in urma carora SUV-ul Lexus s-a rasturnat, relateaza Associated Press.

De altfel, revista i-a dat califativul "Nu cumparati", un lucru care se intampla extrem de rar.

Reprezentantii Toyota au spus ca nu stiu, deocamdata, care ar putea fi problema, dar incearca sa afle, pentru ca revista sa poata face un nou test asupra masinii.

Modelul Lexux GX 460 nu este vandut pe piata din Romania.

Toyota a fost greu incercata din octombrie 2009, de cand a fost nevoita sa recheme pentru reparatii peste opt milioane de automobile din intreaga lume, in urma unor probleme legate de pedala de acceleratie.

In Statele Unite, compania este obligata sa plateasca amenzi de 16,4 milioane de dolari, pentru neinformarea la timp a autoritatilor despre problemele tehnice pe care le avea.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#suspendare vanzari Lexus GX460, #suspendare vanzari Toyota , #modele