Toyota estimeaza vanzari record, in ciuda unui an dezastruos

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 19:05
920 citiri
Toyota estimeaza vanzari record, in ciuda unui an dezastruos

Toyota estimeaza o crestere de 20 de procente in vanzarile globale, pana la cifra record de 8,48 milioane de vehicule anul viitor, in conditiile in care incepe sa-si revina din situatia dificila din 2011, determinata in primul rand de dezastrul nuclear, declansat de cutremurul din martie, din Japonia.

Toyota a devenit in 2008 cel mai mare producator mondial, surclasand General Motors insa pozitia a pierdut-o anul acesta din cauza problemelor de distributie aparute atat in Japonia cat si in Thailanda, ca urmare a dezastrelor naturale, informeaza Reuters.

Vanzarile din 2011 sunt estimate la aproape 7,9 milioane de unitati, inclusiv Daihatsu si Hino Motors, ceea ce plaseaza producatorul japonez pe locul al treilea, dupa General Motors si Volkswagen.

Toyota si-ar putea recastiga pozitia anul viitor, in conditiile in care-si reface stocurile pentru a face fata cererii ridicate din China si Brazilia, printre altele. Estimarile pe baza acestor stocuri indica o crestere cu 20 de procente fata de anul in curs.

Analistii sunt de acord cu privire la faptul ca si-au pierdut pozitia de piata din cauza imposibilitatii tehnice de a produce la capacitate maxima, ca urmare a dezastrelor naturale. Nu este vorba despre o scadere a cererii ci de o disfunctionalitate la nivelul productiei.

Insa acest an a fost suficient pentru ca pozitia competitorilor sa se poata stabiliza. Toyota are o pozitie stabila in sud-estul Asiei si in Orientul Mijlociu, insa are parte de competitie puternica in China si America de Sud. De altfel, multi analisti plaseaza Volkswagen, a carei pozitie este dominanta in China, ca fiind cea mai mare companie auto in 2012.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#vanzari Toyota, #piata auto 2012, #pierdere pozitie Toyota, #top producatori auto , #stiri Toyota