Toyota, investitie uriasa in inteligenta artificiala

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 23:22
3895 citiri
Toyota, investitie uriasa in inteligenta artificiala
Foto: Facebook/ Toyota USA

Reprezentantii gigantului auto Toyota au promis in acest an o investitie de 50 de milioane de dolari in centre comune de cercetare la MIT si la Stanford. Insa asta a fost doar inceputul.

Producatorul japonez a anuntat vineri ca infiinteaza o companie de cercetare in domeniul inteligentei artificiale, Toyota Research Institutie (TRI) si ca investitia initiala este de un miliard de dolari pentru urmatorii cinci ani, relateaza Forbes.

Toyota anunta sfarsitul masinilor pe benzina - cu ce inovatie vin japonezii

Toyota nu mai vrea sa lanseze automobile care functioneaza cu combustibili fosili

TRI va fi infiintata in Palo Alto, in apropiere de Univeristatea Stanford, un al doilea centru de cercetare fiind langa MTI, in Cambridge, Massachusetts. Scopul este acela de a folosi inteligenta artificiala pentru a construi noua generatie in robotica, ce va rezolva problemele de mobilitate.

Pentru Toyota, viitorul mobilitatii nu este doar despre vehiculele autonome, ci si despre imbunatatirea mobilitatii varstnicilor, pentru ca acestia sa se poata deplasa in siguranta si independent.

Noul centru va fi condus de doctorul Gill Pratt, urmand a fi angajati aproximativ 200 de cercetatori si ingineri.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Toyota investitie inteligenta artificiala, #Toyota centru cercetare , #stiri Toyota