Demisia lui Blaga oficializeaza o noua axa in PD-L, cu Udrea in frunte

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 08:14
2643 citiri

Retragerea lui Vasile Blaga din fruntea Ministerului de Interne si ascensiunea lui Traian Igas oficializeaza, practic, o noua axa in PD-L: Udrea-Falca-Scripcaru.

Prin numirea lui Igas se schimba raportul de forte din interiorul Guvernului, comenteaza Evenimentul Zilei. Intrarea in Guvern a lui Igas, unul dintre oamenii fara anvergura politica, impins insa in fata de filiala Arad, da semnalul ca in PD-L prinde aripi o noua garda.

Este vorba despre grupul Elena Udrea - Gheorghe Falca (primarul Aradului, castigatorul politic principal dupa numirea de la Interne) - George Scripcaru (primarul Brasovului care l-a impus la recenta remaniere pe Gheorghe Ialomitianu la Finante).

Traian Basescu: Igas va avea o misiune extrem de dificila

Daca Falca este cel care l-a propulsat pe Igas, impingandu-i numele la Cotroceni, Udrea ar fi avut si ea un rol, indirect, in aceasta conjunctura.

Surse din PD-L au declarat pentru Evenimentul Zilei ca aparatorii lui Blaga au incercat, in ultimul moment, sa puna problema acordarii unui vot de sustinere a sa in interiorul Biroului Permanent National (BPN), cu care sa se mearga la Cotroceni.

Planul ar fi fost insa dat peste cap de opinia Elenei Udrea, potrivit careia "nu este nevoie de asa ceva", sustinerea PD-L pentru un ministru fiind de la sine inteleasa.

Anuntata luni ca demisie de onoare, retragerea lui Blaga de la Interne a venit dupa ce secretarului general al PD-L i s-a cerut, ca mesaj din partea presedintelui Traian Basescu, decapitarea sefilor Politiei si Jandarmeriei dupa mitingul de vineri. Refuzand sacrificarea acestora, Blaga a fost in situatia de a-si inainta propria demisie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Udrea Falca Scripcaru, #Traian Igas ministru, #Vasile Blaga demisie , #ministru Interne