Doi dintre ofiterii acuzati de ilegalitati in MAI, decorati de Basescu

Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 20:58
5858 citiri
Doi dintre ofiterii acuzati de ilegalitati in MAI, decorati de Basescu

Doi dintre ofiterii demisi de ministrul de Interne, Traian Igas, in urma gasirii unor nereguli la angajarea in Jandarmerie, au fost decorati recent de presedintele Traian Basescu.

Ministrul Internelor, Traian Igas, l-a demis pe directorul general al Directiei Generale Management Resurse Umane din MAI, Adrian Patrascu, pentru ca au fost gasite nereguli in legatura cu modul in care Jandarmeria a deblocat trei posturi de ofiter si a organizat, in octombrie 2010, concursul pentru ocuparea acestora. Tot in acest caz, prim-adjunctul sefului Jandarmeriei Romane, generalul de brigada Gheorghe Nicolaie Rugina, va fi cercetat de Consiliul de Judecata al MAI.

Cei doi au fost decorati, in decembrie 2010, de presedintele Traian Basescu, "pentru rezultatele remarcabile obtinute in activitatea profesionala". In acelasi timp, Adrian Patrascu a fost inaintat la gradul de chestor de politie printr-un decret semnat in decembrie 2009 de seful statului, informeaza Mediafax.

La randul sau, generalul de brigada Gheorghe Nicolaie Rugina a fost numit prim-adjunct al inspectorului general si sef al Statului Major al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane in octombrie 2009, de catre ministrul de Interne din acea perioada, Vasile Blaga.

Angajari ilegale la Jandarmerie - Traian Igas a demis un director din MAI

Gheorghe Rugina a fost, in perioada 1 mai 2005-octombrie 2009, inspector sef al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau. Anterior, acesta a fost comandant al Comandamentului de Jandarmi Teritorial Bacau (1999-2005), sef de stat major al Comandamentului de Jandarmi Bacau (1993-1999), comandant de subunitate, ofiter in Statul Major al Comandamentului National al Jandarmeriei Romane si Brigazii de Jandarmi Bacau (1980-1993).

Ministrul Internelor, Traian Igas, a sesizat Parchetul ICCJ in legatura cu modul in care Jandarmeria a deblocat trei posturi de ofiter si a organizat concursul pentru ocuparea acestora.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Traian Igas, #ofiteri demisi Igas, #decorare ofiteri Basescu , #ministru Interne
Comentarii
Poza Bassescu
Bassescu
rank 5
Bai Igas, vezi ca te dau afara de zbori! Indiferent daca esti finul lui Falca! Indiferent daca ai facut liceul la seral si facultatea prin corespondenta! Indiferent daca esti, ca si Falca, adventist de ziua saptea!
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3
Titlul lasa sa se inteleaga ca ofiterii au fost mai intai acuzati de ilegalitati si mai apoi decorati de catre presedinte.