Evaluarea politistilor: Ministrul Igas nu mai vrea ca 95% sa obtina calificativul "foarte bine"

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 16:36
2080 citiri
Evaluarea politistilor: Ministrul Igas nu mai vrea ca 95% sa obtina calificativul "foarte bine"
Foto: romaniainternational.com

Ministrul de Interne, Traian Igas, si seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, le cer sefilor inspectoratelor de politie ca evaluarea ofiterilor si a subofiterilor pe acest an sa fie corecta si obiectiva, astfel incat calificativul "foarte bine" sa fie acordat doar celor care s-au remarcat.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestorul Liviu Popa, au declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Oradea, dupa o reuniune la care au participat sefii inspectoratelor judetene de politie, ca le-au cerut acestora ca evaluarea sa fie "corecta".

"Azi (sambata - n.red.) am transmis un mesaj foarte clar sefilor de inspectorate judetene, ca data de 1 decembrie va fi o zi in care vom face anumite avansari in grad, iar cei care vor fi propusi de jos in sus sa fie doar cei care s-au remarcat in cursul anului. Politistii care au actionat cu daruire si profesionalism - nu voi ezita sa-i avansez chiar a doua zi, pentru ca vrem sa dam un semnal clar celor care vor sa munceasca si sa fie profesionisti.

De asemenea, le-am cerut ca evaluarea ofiterilor si subofiterilor pe acest an sa fie corecta, sa reflecte activitatea fiecarui angajat. Cei care si-au facut datoria si s-au remarcat sa primeasca calificativul 'foarte bine', dar cei care nu s-au remarcat in mod deosebit sa primeasca calificativele pe care le merita", a declarat ministrul Traian Igas.

Igas a adaugat ca, "in trecut, peste 95% din politisti aveau calificative 'foarte bine' si in judetele unde lucrurile mergeau bine, si in judetele unde lucrurile mergeau prost".

La randul sau, seful Politiei Romane, Liviu Popa, a afirmat ca este important ca aparatul politienesc sa evalueze corect activitatea angajatilor, fara a se tine seama de criterii extraprofesionale, de ordin social sau de alta natura.

"Este important sa avem o apreciere obiectiva a activitatii politistilor, pentru ca nu vreau sa mai existe niciun fel de aprecieri de genul ca 'hai sa-i dam calificativul pentru ca altfel nu poate fi avansat sau ca altfel, saracul, o sa aiba nu stiu ce alte probleme'...", a spus seful Politiei Romane.

In ultimele zile, la Oradea, a avut loc o intalnire a conducerii Politiei Romane cu toti sefii inspectoratelor judetene de politie din tara, pentru analizarea situatiei operative, ocazie cu care ministrul Igas si seful IGPR au avut si o intrevedere cu conducerea Politiei ungare, pentru discutarea unor masuri care sa fie luate de ambele parti pentru scaderea infractionalitatii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Igas evaluarea politistilor, #Igas Liviu Popa politisti, #Igas evaluare corecta politisti , #ministru Interne