Igas anunta ca, fara restructurari, politistii risca sa ramana fara salarii

Marti, 31 Mai 2011, ora 20:24
1715 citiri
Igas anunta ca, fara restructurari, politistii risca sa ramana fara salarii

Restructurarea Ministerului de Interne trebuie facuta neaparat, intrucat, in caz contrar, exista riscul sa nu mai poata fi platite in integralitate salariile celor angajati in structurile MAI, a declarat, marti, la Galati, ministrul de resort, Traian Igas.

"Am cerut tuturor sefilor de arma sa solicite organigramele din teritoriu si urmeaza sa vedem unde putem sa facem corecturi. Aici tine si de reorganizare, dar si de modernizare, pentru ca nu ne dorim doar sa restructuram si sa ne oprim la acest capitol. Toata organigrama trebuie asezata in asa fel incat sa avem un randament mult mai bun decat am avut pana in acest moment", a spus Igas.

"Ce ne-am propus sa facem va fi in favoarea sistemului si a cetatenilor de rand. Daca nu vom trece de urgenta la aceste restructurari, riscam sa nu putem da in integralitate salariile angajatilor din structurile MAI si aici imi asum raspunderea de a urgenta acest proces inceput", a declarat ministrul, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, restructurarile ar fi trebuit facute de multi ani. In lipsa lor, s-a ajuns la situatia in care Romania are in prezent o suta de politisti la 100.000 de locuitori, peste media europeana.

Intrebat daca mai sunt suficienti bani pentru plata angajatilor din structurile MAI de la 1 iulie, ministrul a evitat sa dea un raspuns exact, sustinand ca nu doreste sa discute despre cifre si ca in momentul cand va anunta numarul celor care vor fi disponibilizati va oferi toate detaliile legate de acest aspect.

Igas: Daca nu dam afara politisti, in decembrie salariile vor fi cu 30% mai mici

Traian Igas a declarat, anterior, ca exista doar doua scenarii pentru politisti - fie accepta disponibilizarile, fie vor primi in plina iarna salarii mai mici cu 30%.

"Daca disponibilizarile din MAI nu vor fi facute, politistii vor primi in decembrie salarii mai mici cu 30%", a declarat Igas luni.

Ministerul de Interne cauta o solutie pentru a da afara aproximativ 10.000 de angajati ai MAI dupa ce, saptamana trecuta, deputatii au respins prin vot legea care prevedea disponibilizarile acestora.

Proiectul privind disponibilizarile din MAI, care este lege organica, nu a obtinut cele 167 de voturi pentru a trece, deci a fost respins. Legea a intrunit doar 150 de voturi favorabile, 132 impotriva si opt abtineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#disponibilizari MAI Traian Igas, #restructurare MAI , #ministru Interne