Igas anunta noi disponibilizari si locuri mai putine la Academia de politie

Duminica, 06 Martie 2011, ora 11:37
8959 citiri
Igas anunta noi disponibilizari si locuri mai putine la Academia de politie
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, duminica dimineta, ca in pofida arestarilor din vami, politia de frontiera inregistreaza, in continuare, un surplus de angajati, precizand ca ministerul pe care il conduce va intra intr-o zona a disponibilizarilor si a restructurarilor.

"Nu este o pierdere atat de mare. Avem un surplus la politia de frontiera, cu tot cu aceste arestari", a subliniat Igas, invitat la Antena 3, precizand ca va continua reorganizarea MAI si a structurilor din subordine.

Ministrul a apreciat, totodata, ca scolile de politie produc mai multi absolventi decat este nevoie, amintind ca Romania are o medie de politisti la suta de mii de locuitori mai mare decat celelalte state membre ale Uniunii Europene.

"Absolventii Academiei de politie se duc undeva la 3.000 in fiecare an. Nu este normal sa pregatesti mai multi tineri decat ai nevoie, ori toti acesti tineri au contract cu MAI si trebuie angajati. Absolventul are foarte multe deficiente, nu poate sa aplice tot ce a invatat in timpul scolii. Pentru 2011-2012, anul de scolarizare, vor fi schimbari majore in programa scolara si in organizarea acestor scoli de pregatire, atata pentru subofiteri, cat si pentru ofiteri", a punctat Igas.

Potrvit acestuia, in viitorul apropiat urmeaza infiintarea unei Garzi de Coasta, prin comasarea a patru inspectorate.

"Este vorba de inspectoratele din Tulcea, Constanta, Calarasi si Giurgiu, unde prin unirea lor, automat se reduc 350 de posturi de care nu mai avem nevoie", a declarat Igas.

Boc anunta crestere economica, depolitizarea institutiilor si victoria PD-L in 2012 (Video)

De asemenea, ministrul a comentat si pe marginea declaratiilor premierului Emil Boc, potrivit carora vom iesi din criza, iar bilantul lunii ianuarie arata ca Romania are in urmatoarele sase luni cea mai buna perspectiva economica din tarile din Europa Centrala si de Est.

"Dati-mi voie sa cred in ea (n.r. - declaratia premierului)! Categoric ca trebuie sa fim cu fruntea sus si sa fim realisti. Daca anul trecut, am inregistrat un plus, sa speram ca dupa primul trimestru, inregistram alt plus. Asta inseamna ca ceea ce s-a vehiculat are o baza reala", a mentionat Traian Igas.

Ministrul Igas a dat Bac-ul la 24 de ani

Pe de alta parte, ministrul a apreciat ca afirmatiile senatorului PSD Marian Valer, potrivit carora Igas a avut oarece probleme cu invatatul in perioada liceului, pe care l-a terminat la 24 de ani, sunt "rautacioase si in mare parte neadevarate".

"Sunt cateva afirmatii rautacioase din partea unui coleg senator, tot ce exista in CV-ul meu este cat se poate de transparent si de acoperitor. Pe mine, daca vrea cineva sa ma judece ca om sau ca ministru, sa ma judece pentru ce am facut public. In marea lor parte, aceste afirmatii sunt neadevarate. Ca sa pot sa prezint tot ce a atacat un senator iresponsabil necesita insa timp", a conchis Igas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#traian igas restructurari mai, #igas liceu 24 ani, #Igas absolventi Academia politie , #ministru Interne
Comentarii
Poza ulivia
ulivia
rank 1
ROSTUL NUMIRII INFRACTORULKUI CORUPT IGAS TRAIAN LA CONDI=UCEREA MAI ESTE ACELA DE ADISTRUGE POLITIA ROMANA.