Ziare.com

Igas: Avem politisti bine pregatiti, dar intotdeauna este loc de mai bine

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 14:42

   

Igas: Avem politisti bine pregatiti, dar intotdeauna este loc de mai bine
Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor, sustine ca politistii romani sunt bine pregatiti, iar restructurarea politiei locale a produs deja rezultate pozitive.

"Avem politisti bine pregatiti, dar intotdeauna este loc de mai bine. Vreau sa cred ca schimbarile pe care le-am initiat in ceea ce priveste procesul de invatamant, de formare si pregatire continua, instruirea managerilor de politie isi vor arata roadele in viitorul apropiat", a spuss Igas.

Acesta a precizat ca spera sa se adopte cat mai curand statutul politistului si Ghidul Carierei.

"Romania are politisti buni, care isi desfasoara activitatea in slujba legii si a cetateanului. (...) Degeaba ai politisti buni, daca nu ii folosesti cum trebuie pentru siguranta societatii. Aici este rolul factorului managerial sa faca lucrurile sa functioneze cat mai eficient", a declarat Traian Igas, intr-un interviu pentru Agerpres.

Acesta a precizat ca MAI a reorganizat activitatea politistilor de la sate, care functionau dupa reguli instituite inca din 1969, cand existau "posturi de militie comunale".

"Am scos politistii din posturile de politie de la tara si i-am integrat intr-un sistem de patrulare permanenta, pentru ca oamenii au nevoie de politisti in strada, nu in birouri. (...) Desi noul concept a fost operationalizat recent, avem deja multe semnale pozitive", a declarat Traian Igas.

Acesta a adaugat ca a scazut numarul infractiunilor contra persoanei cu 9% si al furturilor cu 4%, iar prinderile in flagrant au crescut cu 9,7%. Cazurile de ultraj au scazut cu 54%, iar sesizarile cetatenilor din mediul rural prin apelarea numarului de urgenta 112 au scazut cu 10,8%.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1148 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Evident!

De cand a sosit ca ministru,i-a tot instruit(doar era primul poli-tist al tării portocalii),
Săracul,ce-a găsit cand a venit...Amintiti-vă cum le descoperea calitătile de...de...de...
Omul potrivit,la ministerul potrivit.Ce mai a fost o muncă"criminologenă"!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor