Igas cere control la unitatile medicale ale MAI

Marti, 19 Iulie 2011, ora 13:46
1475 citiri
Igas cere control la unitatile medicale ale MAI
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a dispus luni efectuarea de verificari la unitatile medicale ale MAI din judetele Gorj, Dolj, Constanta, Vrancea si Brasov, dupa ce noua candidati la admiterea in Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" au fost respinsi la vizita medicala pentru neindeplinirea conditiilor de inscriere la concurs.

"In prima zi a probelor eliminatorii, la contravizita medicala au fost identificati noua candidati care nu indeplineau criteriile de selectie, situandu-se sub baremul de inaltime (sase fete) sau avand afectiuni oftalmologice (trei baieti). Initial, cei noua candidati fusesera declarati apti de catre unitatile medicale teritoriale pentru inscrierea la admiterea la Academia de Politie", precizeaza MAI intr-un comunicat remis Ziare.com.

Inaintea inceperii procesului de admitere in unitatile de invatamant ale MAI, ministrul Igas a cerut ca examinarea candidatilor sa se realizeze "cu obiectivitate, corectitudine si cu respectarea cu strictete a regulamentelor specifice".

"Prin ordin al ministrului, anul acesta a fost interzisa acordarea de derogari de la conditiile si criteriile stabilite pentru recrutarea candidatilor. De asemenea, ministrul Igas a dispus instalarea de camere video in toate salile in care se desfasoara examinarea.

Procesul de admitere este observat si monitorizat de reprezentanti ai Directiei Generale Anticoruptie, Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si ai Corpului de Control al ministrului", precizeaza MAI.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Traian Igas controale, #igas control unitati medicale, #igas unitati medicale control , #ministru Interne
Comentarii
Poza vestala
vestala
rank 5
Pana aici de acord
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
concedierea in regim de urgenta a politailor