Igas: Declaratia lui Popa nu este cea mai fericita, apreciez activitatea Politiei

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 22:03
1923 citiri
Igas: Declaratia lui Popa nu este cea mai fericita, apreciez activitatea Politiei
Foto: Antena 3

Ministrul Internelor, Traian Igas, a declarat, luni, ca afirmatia sefului Politiei Romane, Liviu Popa, referitoare la unii politisti "betivi si nenoriciti", nu este cea mai fericita pe care putea sa o faca, el precizand ca apreciaza activitatea Politiei Romane.

"Apreciez activitatea Politiei Romane. Trebuie sa ne gandim ca acesti oameni sunt zi si noapte la dispozitia noastra. Apreciez politistul roman care isi face datoria. Sunt si oameni care nu fac cinste Politiei insa nu cred ca trebuie neaparat evidentiati", a declarat Traian Igas, la bilantul activitatii Directiei Generale Anticoruptie pe anul 2010, potrivit Mediafax.

Intrebat daca are cunostinta despre abateri ale unor politisti, Igas a raspuns ca nu cunoaste foarte bine aceasta situatie. "Trebuie sa privim partea plina a paharului", a adaugat el.

In ceea ce priveste o eventuala demitere a lui Liviu Popa la cererea liderilor sindicali, Igas a raspuns: "Agenda mea de ministru si indatoririle mele mi le trasez eu si nimeni altcineva".

Seful Politiei Romane: Avem destui politisti betivi, nenorociti

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat, vineri, la Cluj, ca ar vrea sa fie facute disponibilizari in Politia Romana pentru ca "sunt suficienti politisti betivi si nenorociti" si ar trebui sa plece cei care fac Politia de rusine.

"Este posibil sa se faca disponibilizari in Politie. Din punct de vedere personal, as vrea sa se faca disponibilizari in Politia Romana, pentru ca este un moment extrem de prielnic de modernizare a Politiei si de asanare a mediului politienesc. Avem suficienti politisti betivi, nenorociti. Pana acum, pentru nemunca, niciunul nu a fost dat afara. S-a spus cine nu munceste nu greseste, cine nu greseste merita sa fie promovat. Ar trebui sa plece cei care fac Politia de rusine. Avem peste 7.000 de politisti cercetati prealabil si sanctionati disciplinar, din care 2.000 sunt sanctionati de doua ori de la aparitia statutului politistului in 2002", a afirmat Liviu Popa.

Sindicatul Politistilor cere demisia chestorului Liviu Popa

Revoltati de aceste afirmatii, reprezentantii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual au cerut demisia sefului Politiei Romane pentru declaratiile publice "iresponsabile" facute la adresa polititistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Igas ministru Interne, #Liviu Popa declaratii politisti , #ministru Interne