Igas - despre evaluari, pile in MAI, mita si politisti batuti

Luni, 08 August 2011, ora 23:14
2425 citiri
Igas - despre evaluari, pile in MAI, mita si politisti batuti
Foto:observatordebacau.ro

Ministrul de Interne, Train Igas, a vorbit luni seara despre evaluarile din institutia pe care o conduce, considerand ca era nevoie de ele si ca cele anuale dinainte nu erau de incredere, in conditiile in care 98% din angajati primeau "foarte bine".

"Noi avem o anumita legislatie pe care trebuie sa o respectam. Pe aceasta formula, totul beneficiaza de acelasi statut. Am facut o scurta analiza - evaluarile nu s-au terminat, dar cei care au cazut pana acum au fost cei care au intrat fara pregatire", a spus Igas la B1 TV.

Intrebat de ce nu se tine cont de evaluarile activitatii lor, ministrul de Interne a raspuns: "In conditiile in care 98% din angajati au evaluari de "foarte bine", despre ce evaluari vorbim?"

Seful MAI a respins ideea ca ar putea exista probleme cu aceste evaluari orale, spunand ca ele vor fi sustinute cu sefii de arma, iar la ele sunt prezenti si membri de sindicat.

"Dau examen cu sefii de arma. Am corectat un ordin al ministrului ca o proba orala nu poate fi contestata (...) Din comisie fac parte si sefi de sindicat, am acceptat sa fie prezenti si ei. Daca au dovezi clare ca s-a incalcat vreo regula, sunt de acord", a mai spus Igas.

Intrebat ce se va intampla cu politistii disponibilizati, el a spus ca a discutat si cu cei de la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, care sa-i ajute pe acestia sa-si gaseasca locuri de munca.

"Am avut intalniri cu reprezentantii Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, pentru ca unii sa se reorienteze. Unii s-au reorientat pe cont propriu. Sunt politisti, jandarmi, pompieri, care au plecat deja din structuri", a mai spus Igas.

Politisti batuti - nu sunt fermi

Intrebat despre politistii batuti in strada, ministrul de Interne spune ca acest lucru se intampla si din lipsa lor de fermitate. "Din lipsa de autoritate. Le-am cerut sa fie fermi, sa fie demni, in misiuni trebuie sa stie cum sa se adreseze celui pe care il opreste in trafic", s-a aratat de parere seful MAI.

El a spus si ca institutia pe care o conduce s-a ocupat de sustinerea agentilor de circulatie, astfel incat acestia sa nu mai poata fi intimidati sau mituiti.

Nu cred ca s-a intamplat vreodata in MAI ca seful de la Directia Circulatiei sa participe la sedinte cu toti agentii din fiecare judet, sa le transmita politistilor ca perioada in care treceau cu vederea anumite reguli de circulatie n-ar trebui sa mai existe. Intre timp au inceput sa apara din ce in ce mai multe solicitari din partea politistilor de tentative de mituire - pentru mine e un lucru imbucurator", a mai spus acesta.

Fara subofiteri facuti ofiteri

Traian Igas a spus ca nu e de acord ca subofiterii care fac ulterior o facultate sa devina ofiteri si ca asemenea promovari nu au avut loc in mandatul sau.

"Nu am transformat nicio functie de subofiter in ofiter. Am tot respectful pentru oamenii astia, ca dupa scoala de subofiteri au facut si o facultate, ii ajuta in viata, dar nu te ajuta in meseria pe care o profesezi".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Igas evaluari MAI, #Igas concedieri MAI , #ministru Interne