Igas: Din februarie s-au confiscat 16.200 de plicuri cu substante psihoactive

Luni, 06 Iunie 2011, ora 20:02
848 citiri
Igas: Din februarie s-au confiscat 16.200 de plicuri cu substante psihoactive
Foto: Arhiva

Ministrul de Interne, Traian Igas, a declarat, luni, ca argument impotriva motiunii privind etnobotanicele, ca in februarie-iunie 2011 echipele de control au confiscat peste 16.200 de plicuri ce contineau substante psihoactive si ca s-au aplicat amenzi de peste 3,1 milioane de lei.

"Guvernul actioneaza pe toate palierile impotriva traficului si consumlui de droguri. MAI trateaza cu atentie acest fenomen si actioneaza constant pentru combatere, cat si pentru prevenirea (n.r. acestor activitati). Daca in anul 2010 functiona un numar de 373 de magazine cu acest profil, in prezent mai functioneaza numai 26 de unitati, aproape 350 de magazine fiind inchise de anul trecut si pana acum", a spus ministrul de Interne.

Traian Igas a precizat ca in perioada februarie- iunie 2011, echipele de control au aplicat amenzi de peste 3,1 milioane de lei.

"Au confiscat peste 16.200 de plicuri care contineau subsante psihoactive, a fost suspendata activitatea a 124 de unitati de desfacere si au fost inchise 102 magazine. Organele de cercetare penala au inregistrat 322 de dosare in care sunt cercetate 480 de persoane, din luna februarie si pana in prezent, pentru 38 de persoane a fost aplicata masura retinerii", a prezentat ministrul de Interne actiunile Guvernului de combatere a acestor tipuri de activitati.

El a mai criticat faptul ca Agentia Nationala Antidrog a regresat.

"Autorii motiunii au facut referire la Agentia Nationala Antidrog deplangand regresul acestei structuri. Dar cine a trecut Agentia pe linie moarta in anul 2009? Nu cumva ministrul de interne PSD? Reorganizarea Agentiei in 2009, trecerea sa in subordinea IGPR a insemnat pierderea personalitatii juridice a acesteia si pierderea statutului de ordonator tertiar de credite.

Agentia nu a avut o capacitate buna pentru a-si indeplini rolul de coordonator al politicilor antidrog, nu au mai putut fi accesate finantari nerambursabile care ar fi putut asigura implementarea unor programe de prevenire a consumului de droguri", a mai atras atentia ministrul.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Traian Igas etnobotanice, #confisca substante etnobotanice , #ministru Interne
Comentarii