Igas: Disponibilizarile din MAI nu vor afecta securizarea frontierelor

Marti, 14 Iunie 2011, ora 14:12
1875 citiri
Igas: Disponibilizarile din MAI nu vor afecta securizarea frontierelor
Foto: Arhiva

Disponibilizarile care vor avea loc in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) nu vor afecta securizarea frontierelor, a declarat presei marti, la Sofia, ministrul Traian Igas, intr-o conferinta internationala privind progresele inregistrate de Bucuresti si Sofia in vederea aderarii la Schengen, organizate de Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) si Institutul pentru o Societate Deschisa din capitala bulgara.

"Disponibilizarile care vor avea loc in cadrul MAI nu vor afecta cu absolut nimic securizarea frontierelor, ba, mai mult, asa cum am si spus, vom incerca sa concentram forte suplimentare acolo unde este nevoie", a afirmat ministrul.

In legatura cu importanta discutiilor privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen pentru cetatenii romani, Traian Igas a spus ca "exista o anumita preocupare in acest sens". "In acest weekend am avut intalniri cu foarte multi cetateni romani, in special din colegiul meu parlamentar, care asteapta cu mare interes aderarea Romaniei la spatiul Schengen, m-au intrebat ce se va intampla in septembrie si sa stiti ca exista o anumita preocupare in acest sens.

Pentru noi, romanii, care am fost izolati de restul tarilor europene, ne dorim foarte mult sa putem circula liber, sa nu mai avem acele ingradiri pe care le-am avut ani de zile. Si cred ca este un sentiment de eliberare al nostru in momentul in care vom vedea ca nu vor mai fi controalele pe care le avem astazi", a subliniat Traian Igas, care a adaugat ca "posibilitatea sa te misti liber intr-o Europa unita (...) este un lucru destul de motivant pentru fiecare cetatean roman".

Ministrul a facut referire si la faptul ca, dupa decizia Consiliul JAI de saptamana trecuta, a vazut ca "foarte multi oameni politici din opozitie se bucurau de faptul ca nu s-a luat o decizie in luna iunie".

Traian Igas: Romania si Bulgaria vor adera in luna octombrie la spatiul Schengen

"De altfel, am constatat ca (n.r - respectivii oameni politici) nici nu cunosc toate mecanismele de aderare a Romaniei la spatiul Schengen, doar ca in doza lor de pesimism se bucurau de asa-zisul insucces al Romaniei. Este gresit. Eu spun ca Romania este in grafic, Romania si-a indeplinit toate asumarile pe care trebuie sa le indeplineasca si haideti sa privim cu optimism acest lucru", a mai declarat Traian Igas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Igas disponibilizari MAI frontiere, #Traian Igas disponibilizari MAI , #ministru Interne