Ziare.com

Igas, felicitat de ambasadorul SUA pentru combaterea criminalitatii cibernetice

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 15:36

   

Igas, felicitat de ambasadorul SUA pentru combaterea criminalitatii cibernetice
Ministerul de Interne Traian Igas s-a intalnit miercuri cu adjunctul procurorului general al SUA, din cadrul Departamentului Justitiei, Lanny Breuer, ocazie cu care a fost felicitat si de ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, pentru munca depusa de politia romana pentru combaterea criminalitatii informatice.

"Traian Igas a primit din partea Ambasadorului SUA si a adjunctului procurorului general al Statelor Unite felicitari pentru modul in care structurile Politiei Romane specializate in combaterea criminalitatii informatice au colaborat in instrumentarea unor cazuri deosebit de importante, finalizate cu destructurarea unor retele specializate in fraude informatice", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Gitenstein a spus ca parteneriatul cu Romania este foarte important si ca impreuna autoritatile de aplicare a legii din cele doua tari au depus eforturi remarcabile in combaterea criminalitatii organizate, in special a celei informatice.

"Am sa spun in mod deschis: parteneriatul cu Romania este pe primul loc in ceea ce priveste parteneriatele Statelor Unite ale Americii in combaterea criminalitatii organizate", a subliniat si Lanny Breuer, adjunctul procurorului general.

Traian Igas si-a exprimat intreaga disponibilitate a Ministerului Administratiei si Internelor de a imbunatati cooperarea bilaterala romano-americana.

Ministrul de Interne a mai precizat ca ofiterii de politie romani au pregatirea de a lucra alaturi de structuri de aplicare a legii din alte state, fapt demonstrat de-a lungul timpului prin numeroaselele operatiuni la care au participat si la solutionarea carora au contribuit.

La intalnire a mai participat si Bruce Ohr - consilier pentru Afaceri Internationale si Crima Organizata Transnationala si Liam Sullivan, secretar II, Afaceri Politice in cadrul Ambasadei SUA.

Alaturi de ministrul Traian Igas, din delegatia romana au facut parte secretarul de stat, seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica, chestor de politie Ioan Dascalu si seful Departamentului Schengen, Afaceri Europene si Relatii Internationale, chestor sef de politie Marian Tutilescu.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 580 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor