Igas: Tehnic, nu avem nicio problema pentru aderarea la Schengen

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 17:39
1174 citiri
Igas: Tehnic, nu avem nicio problema pentru aderarea la Schengen
Foto: adevarul.ro

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, joi, la Oradea, ca primul obiectiv al MAI este aderarea la Spatiul Schengen, pentru care, tehnic, "nu avem nicio problema".

El a precizat ca, din sapte capitole de evaluare, sase au fost incheiate pozitiv pe 17 noiembrie, ultima evaluare, pe SIS/SIRENE, urmand sa aiba loc in decembrie.

"Ne intereseaza sa ducem Romania intr-o directie buna, ne intereseaza coruptia din Romania si de a elimina acest fenomen din randurile angajatilor nostri. Aici este Liviu Popa (chestor, seful Directiei Generale Anticoruptie - n.r.), care a facut foarte mult in acest sens.

Drumul inceput trebuie continuat in acelasi ritm, pentru ca primul nostru obiectiv este aderarea la Spatiul Schengen. Stim foarte bine ca, din punct de vedere tehnic, nu avem nicio problema", a spus ministrul Traian Igas, intr-o conferinta de presa, sustinuta la Prefectura Bihor, alaturi de chestorul Liviu Popa, chestorul Ioan Buda, seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, si prefectul Gavrila Ghilea.

Traian Igas a mentionat ca, insotita de chestorul Ioan Buda, comisia de evaluare a plecat miercuri din Romania "cu o impresie buna, pozitiva", deoarece au vazut exact ceea ce partea romana si-a asumat ca va face.

Ministrul Igas a avut o intalnire cu sefii de arme din Bihor, pentru a afla situatia reala din judet, problemele cu care se confrunta angajatii MAI, precum si pentru a constata situatia imobilelor din proprietatea ministerului, tinand cont ca, odata cu aderarea la Spatiul Schengen, o parte dintre efectivele Politiei de Frontiera vor fi realocate, iar imobilele transferate fie catre unitatile administrativ-teritoriale, fie spre autoritatile judetene, cand exista propuneri concrete.

Traian Igas a vizitat si evaluat o parte dintre cele 32 de spatii apartinand Politiei de Frontiera de pe frontiera de vest, din Bihor. Din cele 32 de imobile, 14 sunt predate deja administratiei locale, iar in cazul a 18 sunt in curs de perfectare documentele.

Chestorul Ioan Buda a precizat ca ridicarea controalelor la frontiera va impune masuri compensatorii care trebuie luate in interiorul tarii si prin cooperarea politieneasca bilaterala la frontiera comuna.

Ministrul Traian Igas va continua seria de vizite vineri in Satu Mare, iar sambata la Salaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ministru Interne Traian Igas, #aderare spatiul Schengen , #ministru Interne