Protestul de la Cotroceni al politistilor se lasa cu demiteri la nivel inalt

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 17:21
3848 citiri
Protestul de la Cotroceni al politistilor se lasa cu demiteri la nivel inalt

Secretarul de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu a declarat miercuri ca raportul privind protestul politistilor din 24 septembrie va fi discutat si cu Emil Boc si a lasat sa se inteleaga ca unii sefi ai structurilor subordonate, numiti prin decizia premierului, ar putea fi schimbati.

"Vom discuta saptamana aceasta (n.r. despre raportul protestelor din 24 septembrie). Domnul Igas se intoarce zilele acestea, ne vom intalni cu domnul prim-ministru si vom decide cu privire la responsabilitatile sefilor de arme. Competenta in a stabili responsabilitati si a lua masuri disciplinare o au MAI si premierul, pentru ca o parte dintre comandanti sunt numiti prin decizia premierului", a declarat Dan Valentin Fatuloiu, miercuri, dupa sedinta in care a fost prezentat Raportul National privind Situatia Drogurilor 2010.

Fatuloiu a precizat ca raportul privind protestul politistilor din 24 septembrie este foarte complex si cuprinde trei feluri de sanctiuni. Pentru o parte dintre neregulile constatate a fost sesizat Parchetul, pentru o alta parte exista sanctiuni contraventionale, iar pentru a treia parte exista sanctiuni disciplinare. "Unii vor raspunde cu functiile si sper sa clarificam aceasta problema", a mai spus secretarul de stat.

Mai mult, Dan Valentin Fatuloiu a spus ca a identificat in teritoriu sefi de inspectorate a caror activitate este indoielnica. "Eu de o luna merg pe la inspectorate. Nu discut cu sefii. Merg in birouri si vad problemele oamenilor despre proasta comunicare pe care o au cu sefii. Oamenii reclama servilism, concesii politice, reclama faptul ca sefii nu isi asuma responsabilitatea si tin cu dintii de scaun", a declarat Fatuloiu. Secretarul de stat a mentionat ca exista 10 inspectori sefi care sunt in situatia prezentata.

Fatuloiu a anuntat ca unii subordonati nu vor mai lua sporul de 30% si a adaugat ca "il lua si secretara mea". "Mesajul meu pentru comandanti: le voi arata fluturasul meu, sporul va fi pentru cei din strada, agenti, judiciaristi, pana la sefii de inspectorate", a mai spus secretarul de stat.

Peste 6.000 de sindicalisti, printre care politisti, angajati din penitenciare, dar si bugetari din sectorul administrativ si cel economic, care au protestat, pe 24 septembrie, in Piata Victoriei, au pornit intr-un mars spontan catre Palatul Cotroceni, cerand sa se intalneasca cu presedintele Traian Basescu. Sindicalistii au protestat, timp de mai multe ore, in fata Palatului Cotroceni si au scandat lucruri injurioase la adresa presedintelui. Dupa ce Basescu si Emil Boc au renuntat la escorta politiei, ministrul Vasile Blaga si-a dat demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor. In locul sau a fost numit in aceeasi zi Traian Constantin Igas.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#protest politisti Cotroceni, #politisti protest demiteri, #Dan Valentin Fatuloiu , #ministru Interne