Ziare.com

Traian Igas a taiat banii sindicatelor din Politie

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 22:47

   

Traian Igas a taiat banii sindicatelor din Politie
Liderii sindicatelor politistilor l-au reclamat la Parchet pe ministrul de Interne, Traian Igas, dupa ce acesta a semnat un ordin intern prin care le interzice angajatilor Directiei Financiare din MAI sa mai colecteze bani pentru sindicate.

Prin ordinul semnat de Igas, la 28 noiembrie, Directia Financiara nu mai are voie sa vireze cotizatiile angajatilor MAI catre sindicate si nici catre Asociatia Internationala a Politistilor(IPA)- Sectia Romana, nici contravaloarea convorbirilor telefonice ale personalului pentru plata contractelor de telefonie mobila prin organizatiile sindicale sau Asociatia Internationala a Politistilor.

Igas a explicat ca a luat aceasta masura pentru ca angajatii Directiei Financiare se plangeau ca nu au timp sa-i indeplineasca cererile. "Am zis, ok, daca nu aveti timp, sa va facem atributii ma putine. Asa ca fiecare membru de sindicat va cotiza direct la sindicat", a spus ministrul, citat de Evenimentul Zilei.

La randul lor, liderii organizatiilor sindicale sustin ca luna viitoare nu le mai ajung cotizatiile in cont, si, prin urmare, vor intra in incapacitate de plata, pentru ca nu mai este timp sa poate colecta banii de la membrii de sindicat.

Vasile Lincu, presedintele Sindicatului "Pro Lex" a anuntat ca, in cursul zilei de miercuri, a actionat in instanta Ministerul de Interne si pe ministrul Traian Igas, "pe motiv ca incalca legea si ca produc pagube care nu pot fi reparate... Avem 1000 de utilizatori de telefonie mobila si valoarea facturii acestora depaseste 10.000 de euro. Dar pentru Corpul National al Politistilor de ce nu s-au luat aceste masuri? Mai mult, orice dispozitie trebuie anuntata din timp!", a declarat Lincu.

Liderul Sindicatul Politistilor "Diamantul", Emil Pascut a explicat ca, in urmatoarele doua saptamani, sindicatele din Politie vor duce o lupta de supravietuire.

"Ceea ce a facut ministrul Igas este visul oricarui dictator. E un plan machiavelic! Ne afecteaza pentru ca pe 14 decembrie noi trebuia sa primim banii, iar in doua saptamani niciun sindicat nu poate sa se reorganizeze. Trebuie sa platim chirie, sunt datorii care trebuie platite pana la o anumita data", sustine Pascut.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1898 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

este marsav ce a facut Igas, dar pe alta parte

nimeni nu poate obliga serviciul financiar al MAI sa se ocupe si de strangerea banilor sindicalistilor. Sindicatele sunt niste asociatii cu caracter juridic, independente de MAI si la fel cum ele cer servciului financiar colectarea cotizatiilor la fel de indreptatita ar fi orice asociatie , de exemplu asociatia vanatorilor si pescarilor.

 

Nu aveti dreptate !

Situatia de acum este punctul culminant al disputei sindicat- serviciu financiar.
Pana acum a fost la mica intelegere, dar daca nu se ma vrea, GATA.
Sa aiba sindicatul casier si la primirea salariilor sa incaseze banii. Sa mearga Vasile Linciu sau Emil Pascut,prin rotatie, sa-si incaseze cotizatia si sa nu-i mai slugareasca nimeni.

si eu ce dra.cu am zis mai sus?!?!

))

Felicitari domnului ministru

Face bine domnul ministru ca pune capastru sefilor de sindicat despre care de multe ori nici nu se stie cine ii alege.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor