Traian Igas: Avem prea multi politisti

Marti, 17 Mai 2011, ora 14:17
3889 citiri
Traian Igas: Avem prea multi politisti

Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor, a declarat, marti, ca disponizilizarile fata de care protesteaza politistii si jandarmii, in Piata Constitutiei din Bucuresti, sunt perfect justificate.

"Avem un numar de politisti peste media europeana. Mai mult, am infiintat si politia locala, avem un surprlus de personal care creeaza un prejudiciu la bugetul de stat", a spus ministrul, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Mai mult, oficialul a anuntat ca urmeaza si alte etape de "restructurare si modernizare" a fortelor din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor.

"Dincolo de aceste restructurari, urmeaza si alte etape pe care vreau sa le duc la bun sfarsit in 2011, in special in ce priveste restructurarea si modernizarea strucurilor MAI. Deja suntem intr-o faza avansata in ce priveste statutul politistului, a sectiilor de politie regionale. Toate aceste modificari nu vreau sa fie altceva decat modificari care sa intareasca pozitia politistului si structurile de stat", a precizat Igas.

Ministrul a mai spus ca fiecare politist, care este membru de sindicat, are dreptul sa protesteze, adaugand ca reorganizarea structurilor si modernizarea lor va continua cu sau fara sprijinul sindicalistilor.

Politistii au venit cu familiile si manechine din carton, in Piata Constitutiei (Video)

Igas nu a stiut sa raspunda unui reprezentant sindical care i-a cerut sa spuna cati politisti deservesc, la ora actuala, mediul rural. In replica, ministrul a opinat ca "sindicatele nu au facut prea multe pentru statutul politistului".

A urmat un schimb alert de replici cu consilierul juridic al SNPPC, Dumitru Coarna, dupa care ministrul le-a inchis telefonul in nas celor de la Realitatea TV.

Cateva zeci de politisti s-au adunat, marti dimineata, in Piata Constitutiei din Bucuresti, protestand fata de Legea disponibilizarilor, care va lasa fara locuri de munca aproape 10.000 de politisti, jandarmi si pompieri.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#politisti disponibilizari, #Traian Igas restructurare politie, #Igas prea multi politisti , #ministru Interne
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
La mintea unui ministru cu bacalaureat luat la 24 de ani, ce pretentii sa ai. Pus in functie pentru a executa ordinele comunistilor Basescu si Boc, nu pentru a face reforma.