Ziare.com

Traian Igas participa la Reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 09:53

   

Traian Igas participa la Reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne
Traian IGAS, Ministrul Administratiei si Internelor, participa joi la Luemburg Reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI).

Ministrii prezenti la reuniune vor lua in discutie propunerea de directiva privind o procedura unica de solicitare a unui permis unic pentru cei care vor sa locuiasca si sa munceasca in tarile membre, se arata intr-un comunicat al MAI, remis Ziare.com.

Propunerea include si un set comun de drepturi pentru lucratorii din tarile terte cu sedere legala pe teritoriul unui stat membru.

La consiliu se vor discuta standardele minime pentru calificarea si statutul cetatenilor statelor terte ca beneficiari de protectie internationala si continutul protectiei acordate.

De asemenea, in cadrul reuniunii vor fi prezentate Proiectul pactului european impotriva drogurilor sintetice, precum si Agenda europeana pentru integrarea cetatenilor statelor terte.

Alaturi de ministrul Administratiei si Internelor, la lucrarile Reuniunii Consiliului Justitie si Afaceri Interne participa seful Departamentului Schengen, Afaceri Europene si Relatii Internationale, chestor sef de politie Marian Tutilescu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 440 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sper la rezultate bune pentru muncitorii romani plecati prin UE !

Sa fie exclusa discriminarea romanilor de la a ocupa un loc de munca.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor