Editorial - E oficial: macelarul de la coafor e liberal

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 15:02
5411 citiri
Editorial - E oficial: macelarul de la coafor e liberal
Foto: Arhiva

Ca domnul Traian Igas are limba impleticita, semn al educatiei tarzii, semn al incapacitatii desavarsirii ei la timp, n-ar fi prea mare scofala. Domnul in chestiune nu va mai putea rupe gura targului decat daca va fi descoperit clandestin in biblioteca. Si nici asta nu m-ar mira. De dragul necesitatii de a-si carpi imaginea, unii sunt in stare de orice.

De aceasta data, insa, ma gandesc daca nu cumva personajul nostru a fost plantat in sanul democrat-liberalilor de adversarii lor politici, spre a zadarnici truda de a repara bazele perceptiei populare despre impostura si indolenta. Caci cum altfel sa cataloghezi cugetarea potrivit careia Gheorghe Vladan, criminalul de la coafor, ar fi fost simpatizant PNL si astfel ar fi fost angajat in Ministerul Administratiei si Internelor, din sursa externa?

"Nimeni nu vrea sa-si asume acest rau, sa spuna cum a fost introdus pe acea usa laterala ori ca avea afinitati pentru PNL. Cei care au introdus pe usa laterala, in 2006-2008, oameni fara pregatire militara, oameni care nasc suspiciuni, trebuie sa-si asume raspunderea", a glasuit Igas la Realitatea Tv. Igas, adica fostul sef al macelarului, care se lauda ca nu a angajat oameni pe aceasta cale, dar nici nu i-a dat afara pe cei despre care a pretins cu atata candoare ca erau suspecti.

Nu vreau sa insir toate argumentele pro si contra acestei maniere de completare a efectivelor. Doar doua. 1 - "viniturile" nu au urmat calea obisnuita, iar politistii cu certificat sustin ca au deprofesionalizat bransa, deoarece sunt pile, in marea lor majoritate, si unii nu reusesc sa lege doua cuvinte, nu stiu sa prinda hoti (ministrul Igas era diferit, normal). 2 - ce te faci insa cu politistii sadea care au aceleasi caracteristici, sau nu le au, sunt de un penibil care manjesc haina in aceeasi masura, vezi cazul Soric, si reusesc, daca promoveaza, sa aiba niste averi, care, deoarece nu sunt justificate din leafa, apar in declaratiile de avere ale matusilor, care nu trebuie sa le declare?

Problema este vasta, are multe fatete, nu mi-am propus sa o epuizez. Mi-am propus insa sa atrag atentia PDL ca in momentul cand a retras talibanii din Guvernul Romaniei si i-a trimis in platourile televiziunilor sa explice ceea ce nu au avut timp cat timp s-au aflat la destinele tarii am presupus ca nu voi mai auzi de semianalfabetii si Soricii cu staif.

Pentru imbecili, declaratia lui Igas poate fi retinuta intr-un ungher al mintii si activata la un moment dat, utilizata cu cateva zile inainte de scrutin, si probabil ca va aduce niste voturi. Ceilalti, insa, se vor simti jigniti.

USL-istii sunt acuzati de tembelism, oportunism, fariseism, eu sunt unul dintre cei care o fac de cate ori au ocazia, si argumentez de fiecare data. Cata vreme, insa, vectorii de imagine ai Puterii sunt cei din categoria lui Igas, nu vad cum ar putea apartine PDL altei familii politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Traian Igas PDL politisti, #crima coafor Perla PNL, #criminal simpatizant PNL Igas , #stiri Traian Igas