Igas: Am inceput sa descopar partea frumoasa a acestei ierni

Marti, 14 Februarie 2012, ora 23:12
3424 citiri
Igas: Am inceput sa descopar partea frumoasa a acestei ierni

Fostul ministru al Administratiei si Internelor, Traian Igas, a marturisit ca de cand nu mai are aceasta functie a inceput sa vada partea frumoasa a iernii, desi este de parere ca oamenii din judetele afectate de zapezile abundente trebuiau informati mai bine si din timp ce ii asteapta.

"Am inceput de cateva zile sa descopar si partea frumoasa a acestei ierni, nu mai am acea presiune privind gestionarea situatiei pe timp de iarna", a spus Igas, invitat la B1Tv.

Fostul ministru de Interne a justificat si declaratia potrivit careia ne asteapta o iarna la fel ca in '54: "Am spus lucrurilor pe nume, aveam informatii din randul unor functionari MAI care discutasera cu alti functionari din cadrul ANM si erau panicati ca vom avea o iarna grea; noi ca si minister trebuia sa fim tot timpul in pas cu prognoza ca sa stim cum ne dimensionam fortele".

In opinia lui Igas, o mai buna informare a populatiei ar fi condus la evitarea actualei situatii. "Daca informam din timp populatia, ca sa se aprovizioneze cu lemne, cu alimente, sa stea in casa, ca e posibil sa vina viscol mai mare decat ne asteptam, cred ca eram mult mai de folos celor pe care astazi ii vedem cu ce probleme se confrunta".

De asemenea, comunicarea trebuia sa fie mai clara. "Degeaba ii spui omului de la Vrancea ca vine cod rosu; o sa zica: Vine PSD la putere?", a glumit Igas.

In fine, vorbind despre demisia guvernului Boc, Igas a apreciat ca a fost una corecta si normala in situatia data. "Anticipam ceea ce urmeaza sa se intample si cred ca decizia primului ministru si a partidului PDL a fost corecta. Eu am spus ca e normal, am venit la pachet cu Emil Boc, plecam cu Emil Boc".

Igas a admis insa ca inlocuitorul sau este un om cu experienta administrativa care are experienta necesara pentru a gestiona criza meteorologica din tara: "Nu eu l-am propus pe Berca, cine l-a propus si l-a acceptat a pus in balanta plusurile si minusurile, acesta urmeaza sa confirme, dar tinand in vedere experienta in administratia publica, mai ales intr-o situatie de criza, reusesti sa gestionezi mai bine o situatie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Igas, #Traian Igas zapada, #Traian Igas demisie Guvern, #Traian Igas succesor , #stiri Traian Igas