Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Igas: Ponta nu stie articolele Constitutiei, dar stie sa jigneasca femeile din PDL

Sambata, 03 Martie 2012, ora 23:46
2702 citiri
Igas: Ponta nu stie articolele Constitutiei, dar stie sa jigneasca femeile din PDL
Foto: Romania Libera

Traian Igas, vicepresedinte PDL, sustine ca Victor Ponta, care critica faptul ca Romania a fost reprezentata la Bruxelles de presedinte si nu de catre premier, nu cunoaste Constitutia, nefacand decat sa-si dovedeasca din nou ignoranta cu astfel de declaratii.

"Am constatat, si in aceste zile in care au fost luate decizii importante la nivel european, lipsa de conectare la realitatile internationale a liderului Aliantei Socialiste, Victor Ponta. Un viu exemplu in acest sens este scrisoarea domnului Victor Ponta, adresata premierului Ungureanu, in care liderul USL se declara deranjat de faptul ca Tratatul de Guvernanta Fiscala a fost semnat de catre presedintele Romaniei, si nu de catre premierul in functie.

Asa cum ne-a obisnuit, tanarul socialist continua seria ridicola a evitarii discutiilor pe fondul problemei, lasand loc doar aprecierilor copilaresti, lipsite de continut si sens. Lider al unei aliante greviste, Victor Ponta isi dovedeste inca o data, daca mai era cazul, ignoranta", scrie Igas intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"De mai bine de o luna, Victor Ponta evita sa se pronunte pe fondul tratatului stiind, de fapt, ca adevaratii conducatori ai USL, Ion Iliescu, Adrian Nastase si Dan Voiculescu, nu sunt de acord cu trendul european. In schimb, liderul socialist a ales sa-si justifice in mod penibil absentele din Parlament, atacand o femeie. Gestul sau nu e unic, insa el a fost urmat de atacul lipsit de bun simt al purtatorului de cuvant al PSD la adresa unei alte colege a noastre", se mai mentioneaza in comunicat.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca Opozitia nu va renunta la protestul parlamentar pana cand PDL nu o va schimba pe Roberta Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

"Ii solicit lui Victor Ponta sa renunte la astfel de practici, ca si la pretentia de a se pricepe la politica externa. Ar fi mult mai util daca s-ar preocupa, intai de toate, de o legislatie privind chiulul de la serviciu, incasarea de salarii fara sa muncesti si obligatia de a te prezenta in Parlament, unde te-au trimis romanii", e de parere pedelistul.

Igas tine sa-l lamureasca pe liderul PSD si cum e cu semnarea tratatelor internationale: "Daca tanarul politician Victor Ponta ar fi avut curiozitatea sa studieze legea fundamentala a statului roman, ar fi putut sa constate ca la articolul 91 este prevazut explicit faptul ca "presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, intr-un termen rezonabil".

Igas incheie comunicatul mentionand ca asteapta cu nerabdare eventualele analize venite din partea pesedistului, cu privire la scrisul presedintelui, culoarea cernelii folosite si felul in care acesta a tinut stiloul: "Din pacate pentru Victor Ponta, tot ce a fost relevant in Consiliul European de la Bruxelles a fost faptul ca presedintele Basescu este cel care semneaza tratatul, si nicidecum valoarea pe care acest acord o are pentru Romania si Europa. Asteptam cu nerabdare analizele lui Victor Ponta despre scrisul presedintelui, culoarea cernelii folosite si felul in care acesta a tinut stiloul.

Este jenant pentru Alianta Socialista sa aiba doi lideri care emit opinii neavizate legate de politica internationala. Cu astfel de pareri anti-tratat fiscal ei nu pot fi decat descalificati la nivel european. Guvernul si Romania merg inainte, in timp ce Opozitia se margineste la a comenta detalii irelevante si ridicole, demne de emisiunile de la miezul noptii pe care liderii socialisti le frecventeaza", se mai mentioneaza in comunicat.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Traian Igas Victor Ponta, #Traian Igas tratat Bruxelles, #Igas Ponta tratat Bruxelles , #stiri Traian Igas