Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Igas: Solicitand demiterea prefectilor, PSD mascheaza incompetenta primarilor sai

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 15:40
1510 citiri
Igas: Solicitand demiterea prefectilor, PSD mascheaza incompetenta primarilor sai
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Traian Igas considera ca prin solicitarea de demitere a prefectilor din judetele afectate de ninsori, pesedistii, prin lui Dan Sova, incearca de fapt sa mascheze incompetenta propriilor primari.

"Prefectii nu au facut altceva decat sa respecte legislatia in vigoare in ceea ce priveste situatiile de urgenta, in timp ce unii primari au stat cu mainile in san uitandu-se la localitatile coplesite de nameti. Spre informarea domnului Sova, in situatii de urgenta, precum cele cauzate de ninsori abundente, principala atributie a prefectului este aceea de a dispune masurile care se impun pentru gestionarea situatiei.

Prefectii din judetele amintite asta au si facut: au actionat potrivit legii. Nu ei au atribuit contractele pentru deszapezire", transmite Igas, printr-un comunicat de presa.

"Ignoranta domnului Sova nu ma mai mira. Si in perioada in care am fost ministru al Administratiei si Internelor acest doctor in drept se trezea vorbind pe langa subiect, cum ar fi episodul in care indemna populatia sa nu-si declare datele la recensamant", mai spune fostul ministru de Interne despre Sova.

Senatorul PSD Dan Sova a enumerat vineri cinci solicitari ale USL adresate premierului Mihai Razvan Ungureanu, printre ele aflandu-se demiterea a 7 prefecti care ar fi actionat politic in judetele afectate de ninsori.

"Cerem premierului demiterea prefectilor din Bacau, Vrancea, Buzau, Ialomita, Galati, Braila si Constanta pentru neindeplinirea atributiilor sau pentru impiedicarea indeplinirii atributiilor de catre presedintii de Consilii Judetene. Cerem, de asemenea, analiza si publicarea acesteia, a contractelor de deszapezire semnate de CNADNR la nivel national.

Cerem premierului sa faca publice cauzele pentru care Guvernul a refuzat foarte mult timp declansarea starii de alerta. Solicitam premierului sa se faca public motivele pentru care nu s-a acordat, prin Hotararea de Guvern 85/2012, fondurile solicitate de catre autoritatile judetene pentru deszapeziri si mai ales de ce la baza hotararii au stat criterii politice de repartizare a banilor", a declarat senatorul social-democrat.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Igas demitere prefecti, #Igas prefecti judete ninsori , #stiri Traian Igas