Igas: Unii lideri de sindicat nu sunt straini de ce intampla in vami (Video)

Marti, 08 Februarie 2011, ora 13:17
2755 citiri
Igas: Unii lideri de sindicat nu sunt straini de ce intampla in vami (Video)
Foto: Antena 3

"Din ceea ce vorbesc gurile rele unii lideri de sindicat nu sunt straini de ce se intampla in vamile din Romania. De aceea ii rog pe liderii de sindicat sa se pozitioneze intr-un fel: daca sunt alaturi de noi in combatarea coruptiei si evaziunii sau se pozitioneaza alaturi de acei oameni care savarsesc faradelegi in institutiile statului", a declarat marti ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas.

Ministrul a declarat ca apreciaza munca angajatilor care au lucrat in ultimul timp pentru diminuarea coruptiei din randul lucratorilor MAI.

"Apreciem munca si ii incurajam sa mearga pe mai departe sa isi desfasoare activitatea asa cum se cuvine. Cred in fiecare politist care isi face datoria cu onestite. Practic ceea ce facem in aceste zile este un lucru demarat cu mult timp, nu este doar un efect al presiunii care o pun cei din UE in ce priveste coruptia", a mai precizat ministrul de Interne.

Intrebat de jurnalisti daca va dispune arestari la nivelul conducerii politiei de frontiera, Igas a precizat ca in acest moment analizeaza cu atentie situatia.

"Dupa cum stiti sunt un om echilibrat, analizez cu mare atentie tot ce se intampla. Fac analize profunde si in functie de rezultatul acestei analize vom decide daca vom ancheta", a mai precizat acesta.

Traian Igas a mai spus ca actiunile de combatere a contrabandei nu au legatura in mod neaparat cu efortul Romaniei de a adera la spatiul Schengen.

"Facem asta ca sa securizam frontierele si sa ii demascam pe cei care nu pazesc frontierele. Sunt convins ca asa vor vedea si tarile care nu sunt inca de acord sa intram in spatiul Schengen. Sansele sunt aceleasi deoarece ne-am facut datoria si in acest context sunt convins ca vom primi ce meritam", a conchis Igas.

Sindicatul Politistilor acuza: Oamenii partidului iau bani din contrabanda cu tigari

Sindicatul Politistilor acuza personaje din lumea politica, fara a da nume, ca sunt beneficiarii finali ai sumelor colectate in vami drept spaga pentru a permite contrabanda cu tigari.

Actiunile autoritatilor din ultima saptamana, prin care au fost retinuti zeci de politisti de frontiera si vamesi pentru fapte de coruptie, reprezinta episodul "sacrificarea pionilor", iar cei mai multi bani ajungeau la lideri de sindicat ori partide politice, sustine Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex".

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Traian Igas contrabanda vami, #lideri sindicat implicati , #stiri Traian Igas