T. Ungureanu, despre "viata vinovata a presedintelui Basescu"

Joi, 30 Iunie 2011, ora 17:53
2061 citiri
T. Ungureanu, despre "viata vinovata a presedintelui Basescu"
Foto: ziuaveche.ro

Eurodeputatul PDL Traian Ungureanu comenteaza criticile aduse de Curtea Constitutionala proiectului de revizuire a Constitutiei propus de presedintele Traian Basescu, anuntand insa ca-l va sprijini "cu inversunare" in continuare pe seful statului.

"Intr-adevar, presedintele Traian Basescu se bate din rasputeri si anapoda cu documentul gresit. Avem, de fapt, o Constitutie perfecta. Nu un act scris si trecator, ci o suma de deprinderi eterne. Nu e nimic de amendat sau de suprimat in aceasta capodopera care ne asterne cu precizie magnetica directia etica si comportamentul public", scrie Traian Ungureanu pe blogul personal.

In aceeasi postare, pedelistul apreciaza ca traim intr-o tara in care "facerea de bine trebuie pedepsita exemplar", iar "solidaritatea, rabdarea si efortul sunt interzise".

Ironic, eurodeputatul propune o retrospectiva a "ultimelor cateva saptamani din viata vinovata a presedintelui Basescu".

"Numitul presedinte propune modificarea Constitutiei, prin indreptarea sau eliminarea acelor articole infipte in lege pentru a garanta furtul, tunul si, in genere, dreptul la hotie prin functie si din bani publici. Pe scurt, presedintele propune o Constitutie care nu mai garanteaza romanilor cu functie dreptul de a fura oficial banii romanilor fara functie.

Curtea Constitutionala analizeaza propunerile si trimite vorba Presedintelui ca e un proclet si un nelegiuit. Curtea decide ca averile dospite din frauda trebuie protejate prin lege si ca demnitarii au drepturi sacre, intre care dreptul la legitimatia de infractor. Numitul pesedinte, se prezinta in fata Parlamentului pentru a explica proiectul de modificare a Constitutiei. Bun venit! Sala e pe jumatate goala (de deputatii opozitiei) si pe jumatate absenta (prin grija deputatilor din opozitia interna)", scrie Ungureanu.

De asemenea, Traian Ungureanu analizeaza si acuzatiile aduse de Traian Basescu regelui Mihai, pe care l-a acuzat de tradare.

T. Ungureanu: Afirmatia lui Basescu despre regele Mihai, "delicata si neplacuta"

"Numitul presedinte face o serie de remarci slobode, intr-o discutie pe tema regelui Mihai, a maresalului Antonescu si a regimului de stat inainte de captura comunista. Urmarea: cruciada indignatilor atinge cote de care Iliescu si ceilalti haituitori ai regelui n-au avut parte. Monarhisti generati prin recalificare rapida organizeaza podul scuzelor si ii cer iertare regelui pentru brutalitatea verbala a presedintelui", continua Traian Ungureanu.

In acelasi ton ironic, democrat-liberalul adauga ca "palmaresul nenorocit al presedintelui e doldora. Intre alte fapte retinute la dosar: lupta cu dezastrul economic si blocarea dezmatului bugetar, inclestarea cu justitia de uz personal, medierea in relatiile cu UE si FMI, urmata de sprijinul financiar care ne-a despartit de catastrofa, constructia unei politici externe suverane, relatii solidare cu statele estului, alianta cu Statele Unite, recapacitarea strategica a bazinului dunarean si a zonei Marii Negre".

"Pentru toate astea si pentru atatea altele, numitul Basescu nu s-a ales cu un cuvant, cu un singur cuvant de sprijin sau cu vreo soapta de recunoastere. Alegatorii romani l-au votat fara ezitare. Fabricantii romani de opinie l-au condamant la temnita mediatica pe viata si la defaimare fara sfarsit. Politicienii, apropiatii sau apropiatii raspopiti l-au decartat, asa cum te lepadai, pe vremuri, de cineva care iti strica dosarul. Consensul e deplin: facerea de bine trebuie pedepsita dupa datina strabuna", mai scrie europarlamentarul.

In finalul articolului, insa, Ungureanu sustine ca il va sustine in continuare "cu inversunare" pe presedinte, motivand ca vrea sa vada ca tara face "macar jumatate de pas inainte".

"Cat va mai exista un loc de facut semne negru pe alb, voi continua sa-l sprijin cu inversunare pe Basescu. Pentru ca vreau sa-mi vad tara facand macar o jumatate de pas inainte", isi incheie articolul pedelistul.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#traian ungureanu europarlamentar pdl, #ungureanu sustine inversunare basescu, #ungureanu basescu regele mihai , #europarlamentar